Героят на Аржентина Анхел ди Мария изрази благодарността към съотборниците си след победата над Швейцария.

Крилото на "Албиселесте" вкара драматичен късен гол в 117-та минута  за успеха с 1:0, който класира тима му на четвъртфиналите на световното първенство.

"Не бях само аз. Всичките 23-ма от нас и треньорският щаб - всички сме герои", коментира след мача Ди Мария.

"Направихме само една грешка през първото полувреме. Победата бе повече от заслужена, положихме големи усилия.  Аржентина имаше много положения за гол".

"Дадохме живота си, сърцата си на терена. Продължихме да играем и не се отчаяхме до края. Исках да вкарам гола заради жена ми и дъщеря ми".

Същевременно халфът на Аржентина Хавиер Масчерано похвали Ди Мария и изрази задоволството си, че сега е съотборник с него, а не съперник.

"Той е фантастичен играч, който покрива всеки стрък трева. Той е фантастичен не само заради фитнеса си, но и заради техниката. Да играеш срещу него е трудно, наистина трудно. Сега поне сме от един отбор".

"Двамата с Меси правят разликата. Винаги казваме, че те могат да решат мача с едно движение и имаме късмет, че са в нашия отбор. Да се надяваме, че отборът ще продължи да им оказва подкрепа и те ще запазят тази форма и ще продължат да печелят мачове за нас".

Дори и съперниците на Аржентина не скриха възхищението си от енергията на Ди Мария.

"Днес той бе сензационен. Аз съм му голям фен. Много ми харесва как играе, но това, което ме удивлява най-много при него е как може да прави тези спринтове дори и след 120 минути игра. Невероятно е и той показа отново колко добър е", коментира нападателят на Швейцария Йосип Дърмич.