Ливърпул проявява много сериозен интерес към нападателя на ЦСКА Москва Сейду Думбия, пише английското издание "Мирър".

Според последни информации отборът от "Анфийлд" е готов да извади през януари 15 милиона паунда за звездата на московските "армейци".

От английския клуб са следели изявите на африканеца по време на мачовете с Манчестър Сити в които той се представи брилянтно и Брендън Роджърс е останал впечатлен от него.

Скаути на "Мърсисайдци" са гледали до момента пет пъти изявите на футболиста, на ЦСКА Москва и отборът много внимателно обмисля възможността да го привлече в редиците си.

През лятото Марио Балотели пристигна на "Анфийлд" с големи очаквания, че ще може да замени пълноценно Луис Суарес, но до момента този ход на Ливърпул изобщо не е успешен и отборът е в сериозна криза, в атакуващ план.

Проблемът обаче е, че и италианският Наполи има интерес към 26-годишния Думбия, който е обвързан с ЦСКА Москва до лятото на 2018 година. 

Националът на Кот Д'Ивоар премина в московския клуб през 2010 година от швейцарски Йънг Бойс и успя да се утвърди през годините като един от най-добрите нападатели в руското първенство.