Петкратният световен шампион Рони О'Съливан победи сънародника си Питър Лайнс с 6-3 фрейма в двубой от втори кръг на снукър-турнира UK Championship. Това е първа победа на Рони в третия му мач срещу този противник.

Още по темата

 

Срещата започна с фрагментарен първи фрейм, в който и двамата състезатели имаха своите шансове, но по-опитният от двамата англичани наложи волята си и поведе.

О'Съливан поведе с двайсетина точки във втория фрейм, когато направи пропуск по черната топка за горния десен джоб. След още няколко визити край масата той поведе с 2-0 части.

45-годишният Лайнс взе крехко предимство в началото на третия фрейм, но Рони си "подложи" с двайсет точки и взе партията с помощта на халф-сенчъри брейк от 54 точки.

При само две останали топки на масата, Ракетата изоставаше с 14 пункта и реши да търси необходимия му снукър по розовата топка. Питър не се пречупи и взе първата партия в мача: 1-3.

След кратката пауза О'Съливан започна с три комбинации между червена и черна топка, но пропусна червена топка за горния ляв джоб. Щастлив флук отново настани Рони край масата и той изригна с първия си сенчъри брейк в турнира - 106 точки, правейки пълно разчистване.

При две останали червени топки на масата Лайнс имаше аванс от пет точки в следващата партия, като два фаула на Рони при излизане от снукър увеличиха разликата на 16 точки в полза на ветерана при пет топки на масата. Той обаче вкара бялата в джоба и Рони разчисти, за да поведе с 5-1.

В седмия фрейм тръгна в график за максимален брейк, но набързо се отказа. Все пак малки серии от 41 и 31 точки му позволиха да спечели втората партия в актива си.

Лайнс наниза халф-сенчъри брейк от 54 точки, който му стигна, за да спечели осмата партия, в която и двамата майстори допуснаха доста грешки за вкарване и в сейфти департамента.

Питър започна добре и в следващия фрейм, но допусна груба грешка. О'Съливан отговори с халф-сенчъри брейк от 74 точки и след като математически си осигури победата, сбърка червена топка за горния ляв джоб.

Лайнс реши да търси нужните му два снукъра за изравняване на резултата, но Рони вкара последната червена топка и подпечата победата си.

В следващия кръг Ракетата се изправя срещу Бен Ууластън, който по-рано тази вечер победи ветерана Тони Драго с 6-3 фрейма.

 

Ето още резултати от трети кръг:

Стюърт Бингъм - Алфи Бърдън  6-3

Джо Пери - Майк Дън  6-1

Шон Мърфи - Робин Хъл  6-3

Джак Лисовски - Лян Уенбо  6-4

 

Снимки: Моник Лимбос