Световният шампион и №1 в ранглистата Марк Селби бе елиминиран във втори кръг на втория по сила турнир в календара UK Championship.

Веселяка от Лестър не показа най-доброто от себе си и беше победен с 6-4 фрейма от ирландеца Дейвид Морис, който постигна най-голямата победа в кариерата си до момента.

Морис поведе с 3-1 на почивката, по Селби отговори с брейкове от 60 и 68 точки. После ирландецът наниза сенчъри брейк от 126 точки, но световният първенец отново изравни с брейк от 67. В края Морис наниза халф-сенчъри брейкове от 72 и 79 точки, за да хвърли първата бомба в турнира.

В същото време Динг Джънхуей победи 6-кратния световен вицeшампион Джими Уайт с 6-2 части, въпреки отличните възможности за ветeрана.

Уайт спечели първия фрейм и беше близо да удвои аванса си, но Динг стопи пасив от 37 точки и взе партията по черната топка. Китаецът пречупи противника си в третия фрейм, когато отново наложи волята си с вкарването на решителната черна топка.

Една от сензациите на турнира е победата на Нейджъл Бонд над Бари Хоукинс в мач между бивши световни вицешампиони. Ястреба водеше с 5-0, но допусна пълен обрат и загуби с 5-6.

Ето още резултати от първи кръг:

Джъд Тръмп - Адития Мехта  6-1

Фрейзър Патрик - Райън Дей  6-4

Дечават Пумжанг - Майкъл Холт  6-3

Марк Уилямс - Джими Робъртсън  6-0

Джон Хигинс - Джейми Коуп  6-4

Матю Стивънс - Джерард Грийн  6-3

Греъм Дот - Антъни Хамилтън 6-4