Треньорът на Рома Руди Гарсия отказа да постави под напрежение отбора си и не се съгласи с думите на наставника на Ювентус Масимилиано Алегри, който обяви, че втората позиция би била приета като провал за Вълците. 

Римляните изглеждат като основен конкурент на Старата госпожа за първото място, като на този етап изостават с 3 точки от съперника си, но според мнозина са по-силни от миналата кампания и имат добри шансове да детронират торинци. 

„Ние нямаме нужда от допълнителни изявления, които да ни поставят допълнително под напрежение. Достатъчно взискателни към себе си сме, тъй като искаме да спечелим всеки мач. Амбициозни сме, но в момента единственият двубой, който е от значение е този, който предстои” заяви Гарсия преди сблъсъка с Аталанта. 

„Основната ни цел остава да се класираме за Шампионската лига, но ще се опитаме да стигнем и до титлата ако можем. Предстоят ни някои важни срещи до Коледа, като първият е утре. След това имаме и срещи в Шампионската лига, така че казах на момчетата, че им предстоят 7 финала” добави той. 

Наставникът не знае кога Леандро Кастан ще може да се завърне в игра, след като през декември ще претърпи мозъчна операция и отдава увеличения брой на контузените футболисти на лошо стечение на обстоятелствата, след като с проблеми са Астори, Бориело, Майкон и Янга-Мбива.