Съставите на отборите в Серия А постепенно се попълват в течение на лятото. Все още обаче на повечето състави им липсва по някое парче от мозайката, а тифозите се надяват, че любимият им клуб ще ги зарадва с още някой трансферен удар. Андреа Гизланди от сайта Goal.com анализира ситуацията  четири от големите италиански тимове.

ЮВЕНТУС

Шампионите на Италия вече си осигуриха услугите на Евра, Перейра, Ромуло и младите Коман и Бланко. За да бъде напълно боеспособен съставът, липсват два компонента: нападател и защитник.

До голяма степен това какъв тип трансфер можем да очакваме зависи от съдбата на Видал. В случай, че той бъде продаден с получените средства (най-малко 45 млн. евро) шефовете на Старата госпожа ще могат да привлекат някоя звезда като Лавеси. Клубът се интересува и от Чичарито Ернандес от Манчестър Юнайтед. Най-добрата "евтина" алтернатива е Маноло Габиадини, чийто права са поделени между Юве и Сампдория.

Кандидатите за място в отбраната на бианконерите са много, но засега е трудно да се определи кой е оптималният вариант. На челно място в списъка са сърбинът Настасич (Ман Сити) и черногорецът Савич (Фиорентина). Във "втората редица" са Сапата от Милан, когото Алегри цени високо, както и младокът Ругани, чийто права наполовина са собственост на клуба (другата половина държи Емполи).

Освен това от два сезона насам Ювентус следи изявите на бразилеца Деде. Проблемът е, че Крузейро няма да се раздели с него за по-малко от 15 млн. евро. Други възможни варианти са Манолас (Олимпиакос) и Влаар (Астън Вила).

Като че ли бианконерите ще трябва да се насочат към по-евтините цели, защото вероятността Юнайтед да купи Видал сякаш намалява с всеки изминал ден, а се появи и информация, че Червените дяволи имат съмнения относно състоянието на коляното на чилиеца.

НАПОЛИ

Южняците се нуждаят от още нови играчи, за да намалят изоставането от фаворитите за скудетото. Целта на ръководството на клуба е да подари на Бенитес халф от висока класа. Най-желаният претендент е белгиецът Фелайни, който не влиза в плановете на Ван Гал в Манчестър Юн. Южняците се надяват да го привлекат под наем.

Но след раздялата с Бехрами и предвид възможното напускане на Джемайли и Гаргано, небесносините ще имат нужда от нов дефанзивен полузащитник. Фаворит засега е Ласана Диара от Локомотив (Москва), особено ако успее да разтрогне договора си с руския клуб. Други варианти са Лукас Лейва (Ливърпул) и Сандро (Тотнъм).

РОМА

Вълците засега са кралете на меркатото. Джалоросите се подсилиха най-добре и платиха най-много пари за нови играчи. За да бъде подобрен финансовият баланс, Рома вероятно ще се опита да продаде един нападател, защото атакуващите играчи в тима станаха прекалено много след пристигането на Итурбе и Санабрия.

Кандидат №1 е Дестро, от когото упорито се интересува немският Волфсбург. Германците се готови да вдигнат офертата си от 22 на 25 млн. евро, а това е сума, която изкушава римския клуб.

Адем Ляич, който зле понася престоите си на пейката, също буди интерес в Бундеслигата и може до края на месеца да си стегне куфарите за там. Несигурно е и бъдещето на Флоренци, когото треньорът Гарсия вижда като нападател, способен да изпълнява и други роли на терена. Именно универсалните му умения обаче хващат окото на доста клубове.

МИЛАН

Мъките на росонерите това лято си имат име или дори две: Балотели и Черчи. Сапуненият сериал, който се върти около двамата, заплашва да се проточи до последния ден на трансферния прозорец.

Милан се нуждае от флангови нападател и Индзаги харесва играча на Торино. Босът на Биковете Кайро обаче не проявява съчувствие към бедите на росонерите и иска 20 млн. евро за бижуто се.

Откъде Милан да намери толкова пари за Черчи? Робиньо вече беше шкартиран, което освобождава ресурс за заплатата на новото попълнение, но за да събере необходимите милиони за трансферната сума клубът трябва да продаде Балотели. Проблемът е, че не се вижда кандидат да го купи…

Андреа Гизланди, Goal.com