Рома надви европейския клубен шампион Реал М на турнето в САЩ, но треньорът на Вълците Руди Гарсия побърза да охлади ентусиазма на тифозите и подчерта, че Ювентус остава фаворит за титлата в Италия, въпреки изненадващата треньорска смяна.

"Настроението на тифозите ни се промени драстично само за една година. Когато пристигнах, те изживяваха нещата като пълна катастрофа, а сега са в абсолютна еуфория. Аз предпочитам да избягвам крайностите. Трябва да бъдем амбициозни, но Ювентус си остава фаворит", подчерта французинът.

"Един отбор, който е станал шампион три пъти поред и е купил Евра и Мората, няма как да е аутсайдер. Целта на Рома трябва да бъде да участва в Шампионската лига всяка година", допълни Гарсия.

"Всички големи европейски отбори в момента са в САЩ. Това е необходимо, за да се развива имиджът и търговската марка на клуба. Утре може би ще си дадем среща в Индонезия или в някоя друга точка на земното кълбо.

Ние обаче сме в неизгодна позиция, защото Серия А започва по-късно, отколкото другите големи първенства. Съперниците ни ще са изиграли поне по два шампионатни мача, преди да започне ШЛ. За Италия това не е добре и трябва да се опитаме да променим нещата, макар че в тази страна трудно може да се играят официални мачове през август", каза още Руди Гарсия.