Рома вкара 9 гола в дебюта на Руди Гарсия начело на отбора. Вълците разгромиха 9:1 сборен отбор на Брунико в първата контрола на тима в подготовката за новия сезон. Мачът се игра в Ришоне ди Брунико, където вълците са на лагер.

Още преди паузата Рома вкара 6 пъти. След почивката римляните добавиха още три попадения. Флоренци и Освалдо се отличиха с по два гола. Разписаха се още Бориело, Тоти, Ламела, Пянич и Фредани.

Новият треньор на Рома Руди Гарсия направи своя дебют начело на Вълците. Треньорът изведе състава срещу сборен отбор на Брунико, градчето където Рома е на лагер.

Гарсия заложи на схема с четирима в отбрана и схема 4-3-3. Торосидис и Балдзарети действаха по двата фланга, а Кастан и Бурдисо в средата. В атака бяха Тоти, Ламела и Бориело.

Началото бе взривно за Рома и показа разликата в класите. Още до шестата минута резултата бе вече 2:0 за Вълците. В 3-ата минута Алесандро Флоренци откри. Пянич центрира добре и младия италианец с глава засече топката в мрежата.

След още 3 минути Рома вкара втори път. Тоти подаде към Бориело, който се промъкна в наказателното поле и с мощен удар с левачката не остави шанс на вратаря на съперника.

Рома продължи да играе силно и вкара трети гол в 23-ата минута. Нямаше как и Франческо Тоти да не се разпише. Той получи добър пас по земя от Бориело и с диагонален удар от движение прати топката в далечния ъгъл.

След половин час игра Рома отново вкара гол. Вратарят на Брунико сбърка и уцели Флоренци, който се пребори със стража за отскочилата топка и я прати в празната врата.

Брунико обаче успя да върне един гол преди паузата. Хубава контраатака завърши с удар от границата на наказателното поле на , който влезе в близкия ъгъл. Вратарят Лобонц въобще не реагира.

Пянич отново направи разликата между двата тима на 4 гола. Той се разписа със силен удар от разстояние. Веднага след това и Ерик Ламела се разписа с хубав удар в далечния ъгъл с левачката.

На почивката Руди Гарсия смени абсолютно целия отбор. Но Рома продължи да вкарва голове. В 51-ата минута дойде седмото попадение. Разписа се Освалдо. Освалдо вкара и осмото попадение. Той се възползва от грешка на защитата, напредна и реализира.

На светлинното табло се появи и Фредиани, който вкара от няколко метра след хубав пас на Тало.


БРУНИКО - РОМА 1:9
0:1 Флоренци 3
0:2 Бориело 6
0:3 Тоти 23
0:4 Флоренци 31
1:4 Клатенхамер 36
1:5 Пянич 39
1:6 Ламела 40
1:7 Освалдо 51
1:8 Освалдо 73
1:9 Фредани 85

РОМА първо полувреме: Лобонц, Торосидис, Кастан, Бурдисо, Балдзарети, Брадли, Пянич, Флоренци, Ламела, Бориело, Тоти

РОМА второ полувреме: Жулио Серджо, Крешченци, Йевдай, Романьоли, Додо, Маркиньо, Вере (82 Ричи), Тадеи, Карпари (82 Фредани), Освалдо, Тало