Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос призова съотборниците си да не се успокояват от победата над Барселота с 3:1 в първия мач за Суперкупата на Испания и не смята, че всичко е решено. 

„В този тип мачове се срещат много качествени играчи, така че нямаш право да се отпускаш нищо за секунда. Ние сме доволни от представянето си и от победата, но не трябва да се успокояваме. Направихме просто първата крачка“ заяви защитникът след триумфа. 

„Резултатът е добър, но в реванша всичко може да се случи. Трябва обаче да отчетем силната игра на отбора, а не само резултата. Работихме здраво и във физическо отношение слъсъкът бе крайно изискващ, тъй като противникът е много качествен“ добави Рамос, който също смята, че изгонването на Роналдо за симулация е било пресилено. 

„Бях далеч от ситуацията, но мисля, че имаше лек контакт и той загуби баланс. В нито един момент не изглеждаше, че симулира. В един такъв мач трябва да си напълно сигурен, че взимаш правилно решение, защото случилото се бе от голямо значение“ каза още той. 

„Според мен нямаше дузпа за Барса, макар че трябва да гледам положението отново. И останалите момчета от отбора, които бяха близо смятат така. Искам да поздравя специално Асенсио, който продължава да вкарва важни голове, но всички се раздадохме и това бе награда за усилията ни“ изтъкна Рамос.