Стотици фенове на Реал Мадрид се събраха още сутринта пред „Сантяго Бернабеу”, за да се сбогуват с Икер Касияс. 

Привържениците скандираха името на играча и поискаха напускането на Флорентино Перес заради когото се счита, че си е тръгнал футболиста. 

Към обед запалянковците вече бяха над 2000, като те предизвикаха отварянето на стадиона и част от тях влезе на трибуните. На терена Касияс позира с 19-те трофея, които спечели с екипа на Реал. 

Преди това той говори отново пред медиите, макар и доста по-кратко в сравнение с вчера и този път нямаше сълзи, а бе с усмивка на лицето. 

„Това вече е окончателно” започна Касияс. „Благодаря на президента за неговите думи, както и на борда на директорите и на медиите, които сте тук. Особено е, защото вече говоря като играч на Порто. Желанието ми е да благодаря на всички, които ме подкрепяха. За тези, с които съм имал несъгласия, съжалявам много. Винаги ще бъда мадридист и посланик на клуба и където и да отида ще се опитвам да правя най-доброто за него” заяви Касияс. 

Той получи екип на Реал в зелен цвят с периода, в който е бил в клуба – 1990-2015, като до голяма степен е сигурно, че в средата на август ще бъде изигран мач с Порто, за трофея „Бернабеу”, който ще бъде нещо като бенефис и официално изпращане.