Германският национал Марко Ройс ще предпочете да премине в Реал Мадрид вместо в Барселона след края на настоящия сезон, пише вестник „Марка”. 

Офанзивният играч е решил да се раздели с Борусия Дортмунд след трудностите през този сезон и се очаква да направи следващата крачка в кариерата си. 

Той е желан и от двата испански гранда, като от Мадрид вече са насрочили разговори с неговия агент, на които ще представят своята оферта. 

В същото време Барселона бе един от първите клубове, който показа интерес към Ройс, но сега както е известно каталунците получиха забрана да привличат футболисти през следващите два сезона. 

На „Камп Ноу” считат, че стилът на игра на германеца подхожда на философията на Барса и дори се твърди, че са помолили национала да изчака известно време, за да може да премине при тях, когато правата им да взимат играчи бъдат възстановени. 

Счита се обаче, че Ройс е решил, че през лятото е най-добрият момент да напусне и затова е твърде вероятно да се озове на „Бернабеу” още повече, че Реал има право да изравни всяка оферта, която Борусия получи за играча и така да го вземе.