Защитникът на Реал Мадрид Пепе винаги е бил играч, който често е преминавал границите на грубостта и в  кариерата му има доста инциденти. 

През този сезон обаче, португалецът явно иска да скъса с имиджа си на лошо момче и статистиката до този момент показва някои наистина изненадващи неща. 

След 15 мача в Примера дивисион той е единственият централен бранител от тези, които са титуляри в отборите си, който не е получил до този момент жълт картон. Нещо повече – той е извършил едва 5 нарушения до момента. 

За сравнение партньорът му Серхио Рамос е получил 5 жълти картона и е направил 25 фаула до този момент в шампионата. По-малко фаулове в Лигата досега е направил единствено Винтра от Леванте, но пък той има два жълти картона. 

Добрата физическа форма на Пепе е в основата на подобрението на представянето му, тъй като тя му позволява да бъде по-прецизен в действията си и да действа максимално чисто срещу съперниците. 

Той не е получавал червен картон вече 3 години, след като за последен път бе изгонен на 17 декември 2011-а при победата над Севиля с 6:2. Феновете могат само да се надяват, че тенденцията ще продължи.