Испанският талант Марко Асенсио потвърди, че ще премине в Реал Мадрид от следващия сезон. 

В последните дни се заговори, че сериозен интерес към него има и от Барселона, въпреки че се считаше, че Кралския клуб се е договорил за сделка с Майорка на стойност 3,7 милиона евро. 

Сега обаче самият играч сподели, че очаква да премине при белите и до дни трансферът трябва да бъде обявен официално. „Ще видим какво ще се случи през тази седмица, но все пак бе решено да премина в Реал и съм много доволен от това” заяви Асенсио пред „Кадена СЕР”. 

„Надявам се, че скоро всичко ще приключи и съм спокоен. Горд съм, че най-добрите клубове проявяват интерес към мен, а най-добрият е Реал Мадрид. Споразумението е за 5 години и съм щастлив” добави младокът. 

Очаква се сделката да бъде обявена официално веднага след като бъде одобрена от борда на директорите на балеарския клуб, но това няма да бъде проблем. Според споразумението, въпреки че Асенсио ще остане в Майорка до края на сезона, заплатата му ще бъде поета от Реал. Освен това при промоция на островитяните той ще може да бъде преотстъпен в отбора за една година, а освен това Майорка ще има преференции, ако прояви интерес към играчи от школата на мадридчани.