Осем месеца и половина след тежката контузия, която получи, Хесе Родригес ще се завърне в игра за Реал Мадрид. 

Треньорът Карло Анчелоти потвърди, че нападателят ще има възможност да играе в утрешния двубой срещу Корнея от турнира за Кралската купа. Мачът на практика е тренировъчен, след като столичани спечелиха първата среща с 4:1 като гости и сега наставникът ще има възможност да даде почивка на някои основни играчи. 

„Планирам Хесе да играе известно време след почивката. Той е много важен за нас и сме много доволни от завръщането му, тъй като е качествен футболист” коментира италианецът, който за последно използва младия испанец в средата на март, когато пострада тежко срещу Шалке. 

„Отборът не е изморен, всичко е наред, но ще направя ротации, заради футболистите, които досега не са имали възможност да играят редовно” каза още Анчелоти. 

„Кедира вече е добре и е на линия, така че ще играе. Пепе, Рамос, Марсело, Роналдо и Бензема ще получат почивка. Кроос е в групата, а ще играят още Ияраменди, както и младия Медран, който притежава много добри качества и би могъл да действа на различни позиции” обясни наставникът.