Аржентинският национал Лукас Билия обяви, че през лятото е бил много близо до преминаването си в Реал Мадрид. 

Столичани опитали да вземат футболиста на Лацио в края на трансферния прозорец, но в крайна сметка да сделка не се е стигнало. 

„Бях много близо до подписване с Реал. Това обаче се случи в края на лятото и в крайна сметка трансферът не се осъществи” разкри Билия, който в момента е на лагер с националния отбор преди контролата с Хърватия в Лондон. 

Счита се, че от Кралския клуб са търсили дефанзивен халф при евентуална раздяла със Сами Кедира, за когото по онова време имаше много сериозни слухове, че може да си тръгне. В крайна сметка обаче той остана на „Бернабеу” и може би това е осуетило и преминаването на Билия в носителя на трофея от Шампионската лига. 

„Така или иначе в момента съм щастлив в Лацио. Ще продължавам да работя и да се старая и ще очаквам нова възможност” коментира още халфът, който играе втория си сезон в Италия, след като преди това бе 7 години в Андерлехт. 

На световното първенство през тази година той записа по 90 минути на 1/4финала, полуфинала и на финала, след като първоначално започна турнира на пейката.