Реал Мадрид - Ливърпул, мач от Група B на Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Рамос, Пепе, Варан, Марсело,  Арбелоа, Начо
Полузащитници: Кроос, Модрич, Бейл, Иско, Хамес, Медран, Лукас Торо
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито


Извън групата: Кедира, Ияраменди
Контузени: Хесе, Коентрао,Карвахал,


Ливърпул:

Вратари: Миньоле, Джоунс
Защитници: Манкуийо, Ловрен, Морено, Туре, Енрике, Шкъртел, Джонсън
Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Лалана, Лукас, Маркович, Алън, Джан
Нападатели: Балотели, Борини, Ламбърт

Контузени: Фланаган, Стъридж, Сакo, Сусо

 


ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Ливърпул в дербито на кръга в Шампионската Лига. Мачът обаче е дерби най-вече на хартия, тъй като формата на двата отбора е кореннно различна и мадридчани са абсолютни фаворити за победата.

Тимът на Карло Анчелоти е в серия от 11 поредни победи във всички турнири, както и три поредни победи в Шампионската Лига.  Ливърпул от своя страна спечели само три от последните си 10 мача и се намира в сериозна криза.

За това значение оказа и контузията на голмайсторът на отбора Даниел Стъридж. Той пътува с отбора за Мадрид, но само за да окаже морална подрепа. Възстановяването му все още не е готово и той няма да играе.

Преди две седмици Реал надигра категорично Ливърпул на "Анфийлд" и спечели с 3:0. Това бе първата победа на испанците над този съперник изобщо. Преди това Ливърпул имаше три победи и едно равенство.

Сега на своя "Сантяго Бернабеу" Реал ще бъде още по-уверен в успеха. Той се представя много добре на свой терен  и се намира в серия от 9 поредни победи у дома в Шампионската Лига.

Ситуацията в групата е такава, че Ливърпул реално се бори за второто място. Брендън Роджърс обаче трябва да балансира представянето на тима си с това във Висшата Лига. Още преди началото на сезона специалистите предричаха, че това ще бъде проблем за Ливърпул, който дълго време не бе играл в Шампионската Лига.

Сега дори някои медии на острова прогнозираха, че "Мърсисайдци" могат да отпишат мача, за да спестят сили за мача от първенството през уикенда. Тогава Ливърпул е домакин на Челси и победа може да обърне сезона. От друга страна успех на "Бернабеу" е много по-малко вероятен.

За Реал мотивацията е висока, тъй като победа ще означава директно класиране напред и възможност в следващите два мача отборът да спести сили в натовареният календар. Затова концентрацията на тима ще бъде висока и няма да има отпускане.

Всичко това накланя везните в полза на домакините.


Резултат: 3:1