Легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан няма да има право да води Б-отбора на Кралския клуб за 3 месеца, след като правата му бяха спрени от комисията, която администрира първенството. 

Причината е, че французинът няма необходимите квалификации, за да изпълнява тези функции. Същото наказание получи и Сантяго Санчес, който по документи се водеше, че води тима, макар че Зидан бе този, който отговаряше за отбора. 

Бившият футболист все пак може да обжалва решението пред апелативния комисия както и пред административния арбитражен съд на Испания, което ще се случи. Последната инстанция е международния арбитражен спортен съд. 

Жалбата срещу французина бе подадена от Мигел Галан, който е представител на съюза на треньорите и председател на Националния център за развитие на футболни специалисти. Според него Зидан няма необходимото трето ниво на квалификация, което се изисква, а разполага единствено с лиценз на УЕФА, който отговаря на ниво 2. 

Б-отборът на Реал е едва 14-и във втора група на трета дивизия с 13 точки, като все пак се подобри напоследък и успя да спечели 10 точки от 4 двубоя.