Кристиано Роналдо има сам повече голове в испанското първенство, отколкото цели 104 тима от най-значимите европейски шампионати, изчислява вестник „Марка”. Става дума за първенствата на Испания, Англия, Италия, Германия, Франция и Португалия. 

До този момент през сезона португалецът е вкарал 13 попадения в 6 мача, в които е играл, което прави средно по 2,16 на мач. 

В Испания повече голове от него имат единствено Барселона – 19, Валенсия – 17 и разбира се Реал Мадрид, който е с 25. В Англия Челси е с 21, а Манчестър Сити с 14. Във Франция лидерът Марсилия има 23, а Бордо, Лион и ПСЖ са с по 15. Байерн също е с 15, а португалските Бенфика и Витория имат съответно 19 и 14. 

Интересно е, че нито един отбор от Серия А няма повече голове от Роналдо, като единствено Ювентус и Милан могат да се похвалят с това, че поне не изостават от португалеца и също като него имат  по 13 гола на сметката си. 

Испанското издание изчислява, че ако продължава в същото темпо и запише участия в 34-35 мача през сезона, Кристиано ще завърши кампанията с невероятните 73 гола на сметката си.