От Тотнъм са се опитали да продадат бившата си уелска звезда Гарет Бейл на германския Хамбургер срещу скромната сума от 5 милиона паунда.

Това призна бившият наставник на двата клуба Мартин Йол, който бе начело на тима от Северна Германия в периода 2008-2009 година. Именно по това време уелсецът му е бил предложен, но той разкри, че тогава немците не са имали финансова възможност да купят бързоногото крило.

Историята с Бейл след това е напълно ясна. Той успя да се утвърди в Тотнъм и да стане най-важният футболист на отбора, а преди година бе продаден на Реал Мадрид срещу космическите 85 милиона паунда. 

Уелсецът обаче имаше сериозни трудности в първите си години на "Уайт Харт Лейн" след трансфера си от Саутхямптън през 2007 година срещу 7 милиона паунда.

"Видях потенциала на Гарет веднага, но други хора не го видяха в ранните етапи от кариерата му и това доведе до там, че Тотнъм ми го предложи, когато поех Хамбургер", разкрива Йол, цитиран от "Дейли Меил".

"Ние трябваше обаче да платим доста голяма сума за нашия отбор, за да го вземем. Хамбургер обаче можеше да има Бейл срещу 5 милиона паунда. Аз тогава попитах Даниел Леви, дали можем да го вземем под наем, тъй като отборът ни не разполагаше с такива пари за трансфер, но не беше възможно", добави той.