Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти настоява, че загубата от Атлетико Мадрид не се дължи на грешна система.

Според него причината е липсата на острота и скорост през второто полувреме, което се случва за втори пореден мач в първенството.

"Дюшекчиите" поведоха с ранен гол след корнер на Тиаго, но Роналдо изравни от дузпа. Реал пропусна няколко чисти положения до края на първото полувреме, но през второто не направи абсолютно нищо и бе наказан с гол на Арда Туран четвърт час преди края.

"Нямаме проблем със системата. Проблемът беше липса на интензитет", коментира италианецът пред вестник Марка.

"Трябва да анализираме  защо имаше спад през второто полувреме и да го поправим. Първото полувреме беше добро, също както и срещу Сосиедад. Второто не беше".

"Не можахме да повторим доброто първо полувреме. Загубихме скорост и агресивност. Плащаме за грешките, които направихме".

"Има моменти, в които нещата не се получават и трябва да ги променим и да реагираме бързо. Началото на сезона не е добро, но е само начало. Ще се поправим".

Анчелоти коментира и освиркванията на част от публиката след първия гол, който бе пореден допуснат от Икер Касияс след статично положение.

"Гол, който е получен от корнер на близката греда не е вина на вратаря. Не чух никакви освирквания. Бях фокусиран върху мача и мислех тактиката, не съм чул феновете".

Накрая наставникът коментира и смяната на Алваро Арбелоа и преместването на Серхио Рамос като десен бек, както и дебюта на Хавиер Ернандес.

"Рамос е централен защитник и ние му имаме доверие там. Смених Арбелоа просто защото имаше картон. Той игра добре".

"Чичарито влезе в момент, когато не беше лесно. Той трябва да продължи да работи и ще е полезен".