Дербито срещу Атлетико е първото голямо изпитание за Карло Анчелоти и неговия Реал М този сезон. По всичко личи, че на италианския треньор ще му е доста трудно да компенсира напускането на Чаби Алонсо и Анхел ди Мария, при положение, че Кедира е контузен. Неслучайно от лагера на шампиона на Испания подчертаха колко важен е бил аржентинецът за белите.

Статистиката подкрепи думите на треньора на Атлетико Диего Симеоне и на капитана Габи. Именно Ди Мария на практика реши финала в ШЛ в полза на Кралския клуб през май, като изработи решаващия втори гол за своите. В онзи двубой аржентинецът създаде още две голови положения и бе човекът от Реал, който най-често игра с топката (126) след Серхио Рамос.

Нещо подобно се случи и в мача от първенството на „Висенте Калдерон“, когато съперниците завършиха 2:2. Тогава Ди Мария бе играчът на белите, създал най-много положения (3) и игра най-често с топката в атака (63 пъти), изпреварвайки Кристиано Роналдо, Гарет Бейл (по 46) и Карим Бензема (35).

И в първото шампионатно дерби от миналия сезон (0:1 на „Бернабеу“) Ди Мария се представи на добро равнище, въпреки, че игра само едно полувреме. Тогава той се отчете с три създадени голови положения и 86% точност на пасовете.

Това обаче вече е минало, а довечера ще видим дали Анчелоти ще успее да намери начин да пребори червено-белите в отсъствието на ключовия си състезател от предишния сезон.