Дейвид Бекъм заяви, че най-много от всичко му липсва да играе за националния отбор на Англия.

Легендарният халф се оттегли от футбола през миналото лято. Кариерата му продължи точно 20 години, в които игра за грандове като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан и ПСЖ.  Той обаче пази най-топли спомени от мачовете на родината си.

 "Обичах събиранията, мачовете, да бъда капитан 59 пъти, всичко свързано с това да играя за Англия", коментира той в интервю пред Дейли Мейл.

"Това са най-гордите ми моменти като футболист. Липсват ми Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и другите отбори, за които съм играл, но най-много ми липсва да играя за Англия".

"Когато стане дума за Англия или когато играят на световно първенство, това ми липсва. Когато обаче не успееш да победиш Коста Рика, Уругвай и дори италианците на световното, това е разочароващо".

"Намерението на Рой Ходжсън е да въведе млади играчи. Все повече опитни играчи се оттеглиха. Стивън Джерард си отиде, също и Франк Лампард. Уейн Руни е най-опитният и сега е капитан, така че има с какво да се гради".

"Когато аз бях капитан направих грешки и глупави неща, но израснах с тях и те ме направиха по-зрял. Осъзнаваш, че имаш голяма отговорност на терена и извън него. Трябва да даваш пример".

"Уейн Руни ще извади най-доброто от играчите, той винаги е играл със сърцето на ръкава си и това няма да се промени. Той тренира здраво, играе здраво и ще дава пример. Аз никога не съм се крил като капитан и Уейн никога не се е крил. Дори и когато е имал трудни моменти и не е вкарвал или не е имал добър мач".

"Никога няма да го видите да не работи. Това е едно от силните му качества. Руни е лидерът и Рой има план с играчите, които притежаваме. Рахим Стърлинг се представя за Ливърпул, както и Даниел Стъридж. Дани Уелбек е силен също".