Агентът на Кристиано Роналдо, Жозе Моуриньо и Радамел Фалкао Жорже Мендеш е прибрал над 30 млн. евро от комисиони това лято, разкриха испанските медии.

Въпреки че точните параметри по трансфера на Фалкао на „Олд Трафорд“ не се знаят, „Евроспорт“ твърди, че сделката е на обща стойност 80 млн. евро (30 млн. за отдаването под наем този сезон и още 50 за откупуването на колумбиеца, които Юнайтед трябва да плати след година). Други източници обаче привеждат по-различна информация. Така или иначе, при положение че прибира по 10% от стойността на всяка сделка, Мендеш със сигурност е заработил над 30 млн. евро в последните месеци.

В същото време в Испания се говори за „война“ между президента на Реал М Флорентино Перес и Мендеш. В този смисъл изявлението на Кристиано Роналдо относно трансферната политика на Перес придобива по-различна окраска, още повече, че португалецът изказа възхищението си от Фалкао. Става ясно също желанието на президента на мадридчани да се раздели с Ди Мария.

Каталунският в. „Спорт“ цитира думите на дон Флорентино, споделени пред най-доверените му хора, след като босът на Реал научил за изявлението на Кристиано: „Ако бях привлякъл Фалкао, трябваше да назнача Мендеш за президент на Реал“.

СПРАВКА

Най-големите сделки на Мендеш от изминалото лято

Играч

Бивш клуб

Настоящ клуб

Цена

Анхел ди Мария

Реал М

Манчестър Юн

75+15 млн. евро

Хамес Родригес

Монако

Реал М

80 млн. евро

Радамел Фалкао

Монако

Манчестър Юн

12 млн. евро (наем)

Диего Коста

Атлетико М

Челси

38 млн.

Елиаким Мангала

Порто

Манчестър С

40 млн.

Фелипе Луис

Атлетико М

Челси

20 млн.

Ян Облак

Бенфика

Атлетико М

16 млн.

Андре Гомеш

Бенфика

Валенсия

15 млн.

Есекил Гарай

Бенфика

Зенит

6 млн. евро

Бебе

Манчестър Юн

Бенфика

3 млн. евро

Рафа Маркес

Леон

Верона

1 млн. евро

ОБЩО

 

 

306 млн. евро

Данните са от сайта „Диарио Гол“