В Реал Мадрид продължават да са притеснени за състоянито на Кристиано Роналдо, който вече почти 6 месеца има здравословни неприятности и е под въпрос за утрешния мач срещу Кордоба от испанското първенство. 

Вестник „Марка” отново поставя въпроса не е ли време португалецът да получи достатъчно дълга почивка, за да преодолее тези проблеми. 

Всичко започна в началото на април, когато усети сериозни болки в коляното по време на двубоя с Борусия Дортмунд от Шампионската лига. 

Последваха 16 официални мача, от които той бе на терена през всичките 90 минути само в 4. Той не игра в реванша с германците през пролетта, след това пропусна два двубоя от Примера, както и финала за Кралската купа срещу Барса. 

Когато се завърна се оказа, че продължава да изпитва болки. Срещу Валядолид изигра едва 9 минути, а след това въпреки че участва във финала на Шампионската лига, не бе на ниво. 

През лятото на световните финали не бе фактор в отбора на Португалия. Предполагаше се, че лятната пауза му е помогнала да се оправи, но сега се оказа, че отново има проблеми и срещу Атлетико записа по едно полувреме в двете срещи. 

Мнозина са на мнение, че една от причините за случващото се са многото мачове, които изигра Роналдо през последните години, а освен това през това лято не направи и нормална подготовка.