Икер Касияс няма загубен финал играейки за Реал Мадрид от 2000 година, припомня вестник „Марка”. 

Утре ветеранът ще бъде на вратата в мача за Суперкупата на Европа срещу Севиля в Кардиф, като досега е спечелил 7 от 9-те финала, в които е участвал. 

Първият му триумф е именно през тази 2000 година, когато току що навършил 19 години, помага на столичани да бият Валенсия с 3:0 и да спечелят Шампионската лига. 

Следват обаче две поражения – с 1:2 от Галатасарай в мача за Суперкупата на Стария континент същото лято и също с 1:2 от Бока Хуниорс на финала за Междуконтиненталната купа през есента. 

През 2002-а обаче е спечелена нова Шампионска лига след труден успех над Байер Леверкузун в Глазгоу, когато Икер замества контузения Сесар и прави две страхотни спасявания. 

Същата година Касияс печели трофеите, които два години преди това е загубил, след победи над Фейенорд и Олимпия Асунсион. 

Следва 9-годишна пауза, преди през 2011-а да бъде вдигната Кралската купа след триумф над Барселона, а през 2014-а дойдоха триумфите в същата надпревара пак след успех над каталунците и разбира се в Шампионската лига срещу Атлетико в Лисабон. 

В Испания обаче са на мнение, че сблъсъкът със Севиля в Кардиф е по-различен сега, тъй като в него вратарят ще трябва да убеди Карло Анчелоти, че заслужава отново да бъде титуляр за Реал.