Реал Мадрид прекъсна серията си от две поредни загуби с убедителен успех с 5:0 над Райо Валекано в мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Мачът се игра под проливен дъжд, който направи условията много тежки, но дори и това не спря белите. Кристиано Роналдо откри резултата в 15-та минута след асистенция на Гарет Бейл.

В началото на второто полувреме пък португалецът направи асистенция за втория гол на Даниел Карвахал. Гарет Бейл бе най-активният футболист на терена и последваха два негови гола - първият след асистенция на Ди Мария, а втория след скоростен солов пробив.

Голът на вечерта обаче бе дело на младокът Алваро Мората, който се разписа с изключително прецизен удар. Така Реал възстанови разликата от две точки до Барселона и три до Атлетико Мадрид, като същевременно подобри настроението си преди четвъртфиналния мач срещу Борусия Дортмунд.



Реал имаше чудесна възможност за гол още в 3-та минута. Тогава Гарет Бейл бе изведен отляво и поднесе по земя за Бензема, който бе на чиста позиция, но засече във вратаря. Две минути по-късно уелсецът бе изведен отдясно и отново пробва ниско центриране, но този път защитник пресече топката.

Отново Бейл игра добре през центъра на терена и изведе Фабио Коентрао по крилото, той центрира остро и защитник на Райо Валекано за малко да си вкара автогол.

В 15-та минута Реал откри резултата след акция на двете си звезди. Бейл тръгна отдясно, овладя топката и поднесе много премерено към включилия се на скорост Роналдо. Той подмина двама защитника и с точен удар покрай вратаря откри резултата.

Бейл бе неуморен и в следващата атака нанесе остър удар от около 25 метра, но покрай страничната греда. В следващата ситуация пък той финтира защитник по крилото, проби по аутлинията и центрира ниско пред вратата, но друг бранител изчисти.

В 21-та минута Ди Мария даде извеждащ пас на ръба на засадата за Роналдо, но португалецът не можа да си спре добре топката и тя му избяга.

Райо за кратко се активизира, но без да създаде опасност за Диего Лопес. Същевременно Реал имаше поредна чиста възможност, когато Ди Мария започна скоростен пробив и изведе Бейл отляво в наказателното поле. Той без да се лакоми поднесе към Бензема, но французинът се оплете и не можа да засече отблизо на празна мрежа.

Реал имаше и пряк свободен удар на отлична позиция за директен изстрел точно пред наказателното поле. Изненадващо вместо Роналдо или Бейл стреля Серхио Рамос, но над напречната греда.

В 36-та минута Гарет Бейл по нелеп начин направи невероятен пропуск. Той получи подаване при контраатака и с типичната си скорост надбяга защитник и излезе сам срещу вратаря. Точно когато замахна да направи завършващ удар обаче кракът му заора в тревата и той се спъна сам.

До края на полувремето нямаше повече интересни ситуации, но след почивката Реал натисна в търсене на втори гол, който да успокои нещата. Бензема проби по крилото, но след това не намери съотборник с ниското си центриране.

В 55-та минута обаче Реал вкара много красив гол. Бейл бе изведен на ръба на засадата по дясното крило и веднага поднесе по земя пред вратата за Роналдо. Той без да се лакоми много хитро поднесе назад към Карвахал и защитникът от упор разстреля вратаря.

Райо можеше почти веднага да върне един гол, когато след центриране от корнер Саул стреля с глава, но уцели страничната греда. Малко след това пък Саул нанесе плътен и тежък удар от дистанция, но право в ръцете на Диего Лопес. Малко по-късно гостите спечелиха пряк свободен удар пред наказателното поле на Реал и Джонатан Виейра стреля много опасно, но на сантиметри от гредата.

Кратката активизация на гостите обаче бързо бе охладена след трети гол на Реал точно в средата на полувремето. Ди Мария бе изведен от Роналдо по крилото и поднесе към втората греда, където Бейл спокойно засече на празна мрежа.

Само три минути по-късно Бейл показа невероятната си скорост, вкарвайки страхотен четвърти гол. След изпълнение на корнер пред вратата на Реал той започна скоростна контраатака и сам пробяга почти целия терен, след което стреля безпощадно покрай вратаря.

След това Роналдо пропиля две възможности. Първо Иско му копна зад защитата, но той от малък ъгъл стреля неточно от воле. След това обаче Роналдо бе изведен зад защитата и до него тичаше непокрит Алваро Мората, но португалецът не му поднесе, опит да финтира вратаря и дори не успя да стреля.

В 78-та минута обаче Мората вкара така търсения от много време от него гол. При това го направи по много зрелищен начин. Той получи топката около ъгъла на наказателното поле и веднага отправи много прецизен фалцов удар и прати топката точно в горния далечен ъгъл на вратата.

Малко след това младокът започна контраатака с трима на двама футболисти, но даде неточен пас към Роналдо. Минута по-късно пред вратата на Райо се получи разбъркване, след като Реал не спря играта заради паднал играч на Райо и Пепе нанесе удар отблизо, но уцели Роналдо на метър пред голлинията.

Пет минути преди края Роналдо като на шега можеше да вкара нов гол след центриране от фаул, като дори без да скача небрежно протегна глава и отклони топката, но тя мина покрай гредата.

Гостите пък завършиха мача с човек по-малко, тъй като към края Хосе Карлос се контузи и тъй като гостите вече бяха извършили трите си смени трябваше да продължат с 10 души.


Реал Мадрид - Райо Валекано 5:0

1:0 Роналдо 15
2:0 Карвахал 55
3:0 Бейл 67
4:0 Бейл 70
5:0 Мората 78

Реал Мадрид: Диего Лопес, Коентрао, Пепе, Рамос, Карвахал, Чаби Алонсо, Ияраменди (63 Иско), Ди Мария (70 Касемиро), Бейл, Роналдо, Бензема (73 Мората)

Райо Валекано: Рубен, Рац, Зе Кастро, Борха Лопес, Арбия, Саул, Трашорас, Фалке, Буено (59 Виейра), Рочина (24 Хосе Карлос), Ларивей (70 Лонго)