Реал Мадрид взе добър аванс, след като победи с 1:0 като гост Еспаньол в първи четвъртфинален мач за купата на Испания, игран на стадион "Корнея Ел Прат".

Единствения гол вкара Карим Бензема в средата на първото полувреме, засичайки с глава центриране пред вратата.

Мадридчани имаха пълно превъзходство през почти целия мач, но направиха редица пропуски. Кристиано Роналдо пък тресна греда.

Домакините от своя страна нямаха много положения за гол, но на два пъти имаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от съдията.


 

Първият удар към една от двете врати бе дело на Кристиано Роналдо. В 4-та минута той получи в наказателното поле, залъга защитник и нанесе диагонален удар, но топката мина покрай далечната греда.

Последва сравнително спокойна игра, със съвсем леко преимущество на гостите, които обаче не затрудняваха особено защитата на съперника. В 17-та минута Еспаньол имаше страхотно положение за гол. Серхио Гарсия проби отдясно в наказателното поле и между двама защитника поднесе назад към точката на дузпата. Там Пици стреля от абсолютно чиста позиция, но прати топката ужасно неточно над вратата.

Четири минути по-късно Реал бе дори още по-близо до гола. Роналдо отправи не много силен, но изключително точен удар със завъртане от границата на наказателното поле и топката мина покрай Кико Касия, но се удари в страничната греда.

В 25-та минута мадридчани откриха резултата. Арбелоа цетрира от дясното крило, Гарет Бейл изпревари продължи леко с глава над пазещия Бензема защитник и така французинът отблизо засече с глава в мрежата.

Голът разстрои играта на домакините и Реал започна все по-лесно да стига до голови опасности. Две минути по-късно Бензема центрира към непокрития на втората греда Роналдо, но той пробва зрелищен удар със задна ножица и не уцели топката.

Без да има атаки обаче, Еспаньол можеше да изравни. Ияраменди изненада Касияс с върната топка назад и вратарят не успя да я хване, но тя премина покрай страничната греда в корнер.
 
До края на полувремето Реал имаше пълен контрол. Бензема и Роналдо нанесоха неточни диагонални удари. След това двамата комбинираха в наказателното поле и французинът стреля силно от десетина метра, но Касия спаси.

Пет минути преди почивката Роналдо бе изведен зад защитата и щеше да има идеална възможност за гол, но бе спрян с фалшива засада, тъй като в момента на подаването бе точно на централната линия.

В 44-та минута Гарет Бейл стреля опасно от пряк свободен удар, но Касия направи решително спасяване под напречната греда. В последната минута пък Роналдо центрира остро по земя и след като никой не пресече топката тя стигна до Ди Мария, но той от десетина метра стреля непростимо над напречната греда.

Второто полувреме можеше да започне много интересно, тъй като Еспаньол имаше възможност да получи дузпа. Ди Мария чукна леко отзад Торже около ъгъла на наказателното поле, но съдията не видя нарушението. Малко след това пък Серхио Гарсия нанесе изключително опасен диагонален удар, който профуча на сантиметри от страничната греда.

Реал обаче се съвзе и отново започна да създава опасности. Кристиано Роналдо получи точно центриране само на 6-7 метра пред вратата, но заби топката с глава в земята и това омекоти удара.

Арбелоа изненадващо на два пъти се озова на върха на атаката. Първо той размени двойно подаване с Бензема пред наказателното поле и бе изведен срещу вратаря, но от малък ъгъл не можа да го преодолее. След това пък Ди Мария даде много добър пас в коридор за защитника и този път той имаше още по-добра възможност, но стреля отново право в Касия.

В средата на полувремето мадридчани имаха стопроцентова възможност за гол, след като Бейл отне топката от съперник и изведе Бензема и Роналдо срещу само един защитник. Французинът обаче се полакоми да стреля сам, вместо да поднесе встрани на португалеца и това позволи на Касия да спаси.

В 83-та минута Еспаньол имаше стопроцентово положение да изравни резултата. Серхио Гарсия изведе влезлия малко по-рано като резерва Джон Кордоба между закъснелите Пепе и Арбелоа и нападателя се оказа сам срещу вратаря. Касияс обаче се хвърли пред него и ударът попадна в тялото му.

В предпоследната минута пък центриране от корнер пред вратата на Реал не бе изчистено добре и Алекс стреля от 12-13 метра от воле, а след това и Морено засече отблизо, но уцели тялото на защитник пред вратата.

В 90-та минута пък Еспаньол имаше много сериозни претенции за дузпа, тъй като центриране се удари в ръката на Ияраменди, като изглеждаше, че има движение на ръката към топката. Съдията обаче остави играта да продължи.

Еспаньол - Реал Мадрид 0:1

0-1 Бензема

Еспаньол: Касия, Родригес, Сидни, Морено, Капдевила, Абрахам, Виктор Санчес, Ланзароте (46 Алекс), Торже (75 Кордоба), Пици (89 Стуани), Серхио Гарсия

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Марсело, Ияраменди, Модрич, Ди Мария (72 Чаби Алонсо), Бейл (90 Хесе), Роналдо, Бензема (77 Иско)