Реал Мадрид вече иска 40 милиона евро за Гонсало Игуаин, пише вестник “Марка”, след като бъдещето на аржентинския нападател остава неясно.

Футболистът бе свързван сериозно с Арсенал, но до сделка така и не се стигна, след като двата клуба не се разбраха за трансферната сума.

Досега се считаше, че срещу 30 милиона евро испанският тим ще се съгласи да продаде футболиста, който през последните няколко дни бе свързван и с Наполи.

В крайна сметка обаче от Реал са решили да увеличат сумата, която искат да получат, тъй като за тях няма да бъде проблем, ако аржентинецът остане в състава.

Треньорът Карло Анчелоти не изключва възможността да разчита на Игуаин през следващия сезон и дори ще се радва това да стане. От друга страна евентуална закъсняла продажба на играча може да остави Реал с проблеми в атаката.

Столичани разполагат с Карим Бензема и Кристиано Роналдо, като в краен случай е възможно да бъдат използвани и младите Алваро Мората и Хесе Родригес, които чакат възможност да пробият в първия тим и да покажат качествата си.