Наполи е на път да се окаже фаворит за подписа на Гонсало Игуаин, тъй като според „Тутоспорт” клубът е готов да плати 30 милиона евро за нападателя.

Това е половината сума, която италианците ще получат от продажбата на Единсон Кавани, а освен това тя е по-голяма от тази, която Арсенал даваше за аржентинеца.

Лондончани бяха считани до един момент за фаворити за подписа на играча, но до споразумение с Реал така и не се стигна и вчера Игуаин започна подготовка за новия сезон с Кралския клуб.

Все пак се твърди, че той продължава да иска да напусне „Бернабеу”, макар че новият треньор Карло Анчелоти планира разговор с него, в който да опита да го убеди да остане.

Футболистът ще прибира по 4 милиона евро на година, ако се съгласи да отиде на Апенините. Той все пак за момента се колебае, въпреки уверенията на треньора Рафа Бенитес, че съставът ще се бори за титлата в Серия А.

Евентуален трансфер ще бъде втори от Реал в Наполи, след като през миналата седмица испанците продадоха крилото Хосе Кайехон.