Само четири дни след драматичния обрат срещу Виляреал за първенството, Реал Мадрид се пребори за нова победа. Този път "Белите" обърнаха Атлетико Мадрид с 3:1 за купата на Краля на своя "Сантяго Бернабеу".

"Дюшекчиите" изненадващо откриха резултата още в 7-та минута чрез добавка на Форлан на празна мрежа. Почти веднага обаче Серхио Рамос изравни с глава след корнер.

Реал имаше смазващо превъзходство през първото полувреме, но вратарят на Атлетико Давид де Хеа направи един куп феноменални спасявания.

След почивката Реал стигна до пълен обрат, като герой бе Месут Йозил. Германецът първо направи страхотна асистенция на Кристияно Роналдо, а след това вкара третия гол в последната минута.

Целият мач бе накъсан от многобройни спорни съдийски отсъждания, които ощетиха и двата отбора и доста изнервиха футболистите. За щастие обаче не се стигна до сериозни разправии или червени картони.

Реваншът е след седмица на стадиона на Атлетико "Висенте Калдерон".



Реал Мадрид започна по-активно мача и очаквано притисна съперника. В 4-та минута Кристияно Роналдо проби отляво и поднесе назад към Йозил, който си спря добре топката и нанесе мигновен изстрел, който обаче мина покрай гредата. Малко след това Роналдо опита удар от дистанция, който рикошира в защитник на Атлетико и за малко да изненада неприятно Де Хеа.

Атлетико обаче нанесе първи удар в 7-та минута. Агуеро бе изведен зад защитата на Реал и успя да заобиколи Касияс и бе съборен, което щеше да е сигурна дузпа. Отскочилата топка обаче бе достигната до Форлан, който я засече в опразнената мрежа.

Голът обаче бе леко дискусионен, тъй като при първоначалното извеждане на Агуеро имаше много тънка засада, която обаче остана незабелязана от страничния съдия.

Реал можеше да отговори почти мигновено. Роналдо размени елегантно двойно подаване с Марсело и остана на чиста стрелкова позиция на границата на наказателното поле. Последва премерен удар, но топката мина на сантиметри от гредата.

В следващата атака пък Роналдо заложи на силата и изстреля истински снаряд от почти 30 метра, който не бе уловен от Де Хеа, но нямаше кой да направи добавка.

Последва опасен пробив на Арбелоа в наказателното поле и защитникът бе спрян почти на метър от голлинията, последва добавка на Чаби Алонсо, но топката отново срещна купа от играчи.

Натискът на Реал бе смазващ. Секунди по-късно Ди Мария проби отляво и пробва силен удар от малък ъгъл, който обаче бе избит в корнер. Именно от този корнер падна изравнителния гол. Серхио Рамос надскочи двама защитници и заби мощно с глава. И този го не мина без полемики, тъй като играчите на Атлетико претендираха, че има нарушение във въздушния двубой от страна на Рамос срещу защитник на гостите.

Белите продължиха да доминират и в 18-та минута Бензема игра добре в наказателното поле, освобождавайки си възможност за истрел, но Де Хеа спаси с крак.

Малко по-късно заучено изпълнение на корнер мина през центриране на Бензема от наказателното поле и Карвальо нанесе много опасен удар с глава точно до гредата, но Де Хеа направо полетя и спаси с една ръка.

Самочувствието на белите доведе дори до опит за задна ножица на Марсело, но бразилецът не намери добре топката и стреля високо.

В средата на полувремето Атлетико имаше претенции за дузпа, тъй като Агуеро падна в наказателното поле под натиска на Серхио Рамос, но ситуацията наистина приличаше повече на нормално единоборство. Секунди по-късно съдията показа еднакъв критерии и не се върза на симулацията на Ди Мария, който падна в наказателното поле на Атлетико.

След половин час игра Де Хеа трябваше да прави ново спасяване, избивайки под гредата удар на Ди Мария. При следващата атака Де Хеа трябваше за пореден път да действа брилянтно след тупалка на Роналдо.

Пет минути по-късно Чаби Алонсо намери Ди Мария непокрит пред наказателното поле, последва рязък демараж и остър удар, но Де Хеа отново бе блестящ и изби на голлинията.

И второто полувреме започна с доминация на Реал и ако беше по-стриктен, съдията можеше да отсъди дузпа при едно центриране от корнер в наказателното поле на Атлетико, тъй като Уйфалуши откровено събори Кедира.

След десетина минути игра Атлетико можеше да открие противно на логиката на игра. Агуеро  получи топката в наказателното поле и отправи силен удар от малък ъгъл, но Касияс бе на място и спаси.

Реал веднага отговори с бърза атака, при която Роналдо бе изведен от Йозил и пробва удар през защитник, но стреля над вратата. Жозе Моуриньо пък реагира със смяна, изваждайки Бензема и пускайки на негово място Кака.

Минута след тази смяна Марсело нанесе опасен удар, който не бе уловен от Де Хеа, но притичалият Роналдо не успя да направи добавка.

В 60-та минута Атлетико бе на косъм да вкара втори гол след още по-груба съдийска грешка, отколкото при първия. Агуеро получи извеждащ пас, но си помогна с ръка, за да овладее под носа на Рамос. След това той излезе сам срещу вратаря и след като Касияс спаси удара му последва добавка на Форлан на празна мрежа, но гредата помогна на вратаря.

Играчите на Реал напразно искаха обяснение от главния и най-вече от страничния съдия защо не са отсъдили играта с ръка. Още в следващата атака обаче Реал сам стигна до справедливост, вкарвайки втори гол. Заслугата бе изцяло на Йозил, който първо се включи мощно в наказателното поле, след това финтира защитник и накрая даде страхотна асистенция към далечната греда, където Роналдо засече на празна мрежа.

Атлетико имаше добра възможност да изравни, когато Форлан проби в наказателното поле и без да се лакоми опита да поднесе към далечната греда на Агуеро, но Марсело направи решително изчистване.

Реал обаче продължи да е по-активният отбор и поредният пробив на Йозил в наказателното поле доведе до страхотно разбъркване пред вратата на Атлетико, при което на три пъти играчи на Реал пробваха удар от непосредствена близост, но и трите пъти топката се удряше в стената от играчи на гостите.

В 77-та минута Чаби Алонсо даде страхотен пас на Роналдо в коридор между двама защитници, но португалецът не си поведе добре топката и нанесе прекалено слаб удар.

В оставащите минути обаче темпото на игра падна и многобройни засади, нарушения и разправии накъсаха мача.

Изглеждаше, че срещата ще завърши с минимална победа за Реал и реваншът на "Висенте Калдерон" се очертаваше много напечен.

В последната минута обаче Реал получи късметът, който му липсваше при многобройните положения през целия мач и вкара трети гол. Месут Йозил тръгна на пробив и пред наказателното поле опита комбинация със съотборник, но вместо това се получи щастлив рикошет в краката на двама защитници на Атлетико и изведнъж германецът се оказа с топка в крака непокрит пред вратата и без забавяне простреля Де Хеа.

В допълнителното време Реал можеше да вкара и четвърти гол след бърза контраатака на Марсело, който изведе Роналдо и без да се лакоми португалецът поднесе към обратната греда на връхлитащия Карвальо, но защитник изби под носа му.

Минута по-късно влезлият като резерва Гаго нанесе изстрел от наказателното поле, но бе неточен.

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:1

0:1 Форлан 7
1:1 Рамос 9
2:1 Роналдо 61
3:1 Йозил 90

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Рамос, Карвальо, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира (91 Гаго), Йозил (91 Гранеро), Ди Мария, Роналдо, Бензема (56 Кака)

Атлетико Мадрид: Де Хеа, Филипе Луис, Домингес, Переа, Уйфалуши, Суарес (50 Раул Гарсия), Асунсао, Хуанфран (89 Валера), Рейес, Агуеро, Форлан (78 Мерида)