Алмерия - Реал Мадрид, мач от 14-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Медитеранеос", начало 21.00 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Пепе, Рамос, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Иско, Бейл, Касемиро, Хосе Родригес
Нападатели: Роналдо, Бензема, Хесе, Мората

Контузени: Кедира, Марсело, Коентрао, Варан, Ди Мария

 

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Алмерия в пореден мач от испанската Примера Дивисион. Срещата е много интересна, тъй като и двата отбора се намират в подем и спечелиха три поредни мача в първенството.

Реал отговори перфектно на загубата от Барселона и вкара общо 15 гола на Севиля, Реал Сосиедад и Райо Валекано. Алмерия не бе толкова впечатляваща и постигна три минимални победи срещу Валенсия, Осасуна и Валядолид. Дори и това обаче е огромен успех за новаците, които успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите и логично настроението в отбора е високо.

Инерцията и на двата тима обаче бе прекъсната от паузата за мачовете на националните отбори и сега е любопитно да се види на кой се е отразила по-лошо тя. Трябва да се отбележи това, че доста от футболистите на Реал взеха участие в баражите за класиране на световното първенство. Кристиано Роналдо блесна с общо 4 гола срещу Швеция, а освен него играха още Пепе, Карим Бензема и Лука Модрич. Така от една страна те запазиха ритъма си, но от друга не се знае колко са свежи.

Допълнителен проблем за Анчелоти са контузиите. Към Марсело и Фабио Коентрао се присъединиха тежко контузения Сами Кедира, както и по-леко контузените Рафаел Варан и Анхел Ди Мария, които обаче също пропускат двубоя.

Това определено създава проблеми за избора на италианския треньор. За радост на феновете моментната ситуация вероятно ще го принуди да използва Иско и младокът ще трябва да покаже дали има място в титулярния състав.

Решаващо в този мач отново ще е представянето на офанзивното трио Роналдо - Бейл - Бензема. И предвид формата на тримата, на Алмерия ще е трудно да ги спре. От друга страна завръщането на Серхио Рамос в защита след изтърпяното наказание трябва да помогне да не се допусне срив в отбрана.

Резултат: 1:3