Арсенал - Андерлехт, мач от Група D на Шампионската Лига. Стадион "Емиратс", начало 21.45 часа.

 

 

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес

Защитници: Гибс, Мертезакер, Бейерин, Чембърс, Монреал

Полузащитници: Aртета, Фламини, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Росицки, Рамзи, Гнабри

Нападатели: Уелбек, Алексис, Уолкът, Подолски, Кемпбъл,

Контузени: Жиру, Дебюши, Саного, Косиелни, Йозил, Оспина, Диаби, Уилшър

 

ПРОГНОЗА:  Арсенал посреща Андерлехт в мач от Шампионската Лига, който има висок залог само за домакините. При победа днес те могат да се класират директно напред, при условие, че Галатасарай не победи като гост Борусия Дортмунд.

Дори и това да стане обаче, тогава пред "Артилеристите" би се открил пътя пък първото място в групата, така че при всички положения успехът днес би имал висока стойност.

Белгийците реално няма за какво да се борят след горчивата загуба в предния двубой. Тогава те надиграха съперника и поведоха с 1:0, но пропуснаха куп положения да убият интригата и бяха наказани с два гола в последните три минути.

Сега е по-вероятно мотивацията на Андерлехт да е много по-ниска, за разлика от тази на англичаните. За Арсенал добрата новина е завръщането в състава на Тио Уолкът, който може да влезе като резерва. Алексис Санчес пък се намира под пара и вече има 10 гола от началото на сезона. Не е за подценяване и приносът на Лукас Подолски, който се е разписвал в 6 от последните си 9 мача в Шампионската Лига.

Андерлехт ще е без двама ключови играчи в лицето на Стивън Дефур и Брам Нуйтинк, както и Фабрис Н'Сакала и Матиас Суарес.

Статистиката също не е на страната на гостите, които нямат победа в 11 поредни мача в Шампионската Лига (включително и квалификациите). В тези мачове те неизменно допускат поне по един гол, а в 9 от тях и по два гола. Всичко това накланя везните в полза на Арсенал, който по принцип се представя много стабилно като домакин.

Резултат: 2:0