Бившият треньор на Левски, Ботев Враца, Калиакра и Родопа Антони Здравков-Сухия ще е селекционер на младежките ни национали. Това обяви след свое заседание БФС. Помощник на Сухия ще бъде Петър Михтарски.

Здравков наследява на този пост Павел Панов-Пачата, който бе временен селекционер на младежите. Панов обаче регистрира много тежка загуба с 1:7 от Дания.

"Тони Здравков става треньор на младежкия национален отбор. Много хора питаха защо не слагаме треньор. Имаше време, нямаше за къде да бързаме. Не закъсняхме с избора. Чак март месец ще имат мачове, чакаме жребий да се тегли", заяви Борислав Михайлов.

Той коментира и оставането на Любо Пенев начело на първия отбор. "Любо Пенев остава треньор на националния отбор. Програма минимум е трето място. С оглед на точките, които имаме, смятаме, че третото място е осъществимо".

"Моментът не е подходящ за смяната. Даваме му втори шанс да продължи с отбора. Той е трета година национален селекционер. Когато не се постигат резултати, някой трябва да носи отговорност".

"Не мога само аз да нося отговорност, защото всичко, което зависи от мен, съм го направил. Любо Пенев е млад треньор и му даваме шанс да продължи", добави шефът на БФС.