Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов изрази оптимизъм преди европейската квалификация с Хърватия. Той вярва, че "лъвовете" са в състояние да победят считания за фаворит тим на "шахматистите".

"Уважаваме хърват­ските футболисти и това, което са направили през годините. Но нито сме на­плашени, нито притесне­ни. На терена ще им стъпваме здраво", каза Попето пред вестник "24 часа".

Асът на България поясни, че в на­шия лагер няма злоба сре­щу медийни опре­деления, че сме анонимници, а само Лука Модрич е по-скъп от целия ни отбор.

"Има единствено пълна концентрация и голямо желание. Започнахме квалификациите по до­бър начин. Срещу Хърватия в петък трябва да затвърдим добрия старт - да не се отклоняваме от пъ­тя, по който вървим, за да стигнем там, накъдето сме тръгнали."

"Хърватите са много сериозен отбор. Двамата им вътрешни халфове - Модрич и Ракитич, игра­ят в два от най-добрите отбори в света - Реал Мадрид и Барселона. Но силата на нашия от­бор е колективът. И ще видите силен колектив."

"За нас ще е много приятно стадионът да бъ­де изпълнен до краен пре­дел. Да не забравяме, че националният отбор е на всички българи."

"Да се надяваме, че ще победи националният отбор на България. Аз не искам да деля отбора на воини, гладиатори и дру­ги. Нашият национален отбор представлява воин като цяло - един силен юмрук, който се надявам да нанесе победоносен удар в петък", отсече Попов.