Азербайджан - България, квалификационна среща за Евро 2016. Стадион "Баксел Арена" в Баку, 19.00 часа българско време. ПРЯКО в Gol.bg!

 

Групата на България за мача:

Вратари: Владислав Стоянов и Иван Чворович (Лудогорец), Божидар Митрев (Локомотив София)

Защитници: Николай Бодуров (Фулъм), Станислав Манолев (Динамо Москва), Страхил Попов (Литекс), Александър Александров (Лудогорец), Апостол Попов (ЦСКА), Илия Миланов (Литекс), Веселин Минев (Левски), Йордан Христов (Ботев)

Полузащитници: Светослав Дяков и Христо Златински (Лудогорец), Владимир Гаджев (Левски), Симеон Славчев (Спортинг), Георги Миланов (ЦСКА Москва), Георги Илиев (Шъдзяджуан, Китай), Михаил Александров (Лудогорец), Тодор Неделев (Майнц)

Нападатели: Венцислав Христов (Берое), Андрей Гълъбинов (Ливорно), Илиян Мицански (Карлсруе)

Контузени: Николай Михайлов, Иван Иванов, Петър Занев, Йордан Минев, Ивелин Попов, Емил Гъргоров, Димитър Рангелов

 

Вероятни състави:

Азербайджан: Агаев, Хюсеинов, Рамалданов, Амърджанов, Киртимов, Абишов, Сагидов, Надиров, Назаров, Дадасон, Йозкара

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Минев, Бодуров, Илия Миланов, Страхил Попов, Дяков, Гаджев, Георги Миланов, Александров, Манолев, Гълъбинов

 

Прогноза на Gol.bg:

България стартира участието си в квалификациите за класиране на Евро 2016 с визита на Азербайджан, който е воден от легендата на германския футбол Берти Фогтс, който няма добри спомени от националния ни тим, докато водеше Германия през 90-те години на миналия век.

С оглед наличието на Италия, Хърватия и Норвегия в нашата група, победата е абсолютно задължителна за "лъвовете", въпреки дипломатичните изказвания от нашия лагер пред тазвечершния двубой.

За съжаление голяма част от основните футболисти на селекционера Любо Пенев са контузени. Извън борда е доскорошната дълбока резерва на Верона Ники Михайлов, който потърси щастието в Турция. С контузии са защитниците Иван Иванов, Петър Занев и Йордан Минев.

Капитанът ни Ивелин Попов счупи скула дни преди срещата и няма да може да помогне на "трикольорите". В последния момент травма получи и гласеният за негов заместник Емил Гъргоров. Извън сметките на Любо Пенев е още един снайперист - Митко Рангелов.

В отсъствието на Попето отговорността ще поеме новият капитан Николай Бодуров. По всяка вероятност той ще си партнира в "сърцето на отбраната" с Илия Миланов. Като бекове ще действат Веско Минев и Страхил Попов. Зад тях спокойствие ще внася вратарят Влади Стоянов.

В ролята на разбивачи ще бъдат Светослав Дяков и Владимир Гаджев. Симеон Славчев също е опция пред селекционера. С по-креативни функции ще се нагърби Жоро Миланов, а по крилата съперникът трябва да бъде тормозен от Станислав Манолев и Мишо Александров. Вероятно на върха на атаката ще бъде Андрей Гълъбинов.

До този момент гарнитурите на Азербайджан и България са се изправяли само веднъж един срещу друг. Това се случи преди близо десет години, когато срещата отново се игра в Баку и завърши без попадения.

Азерите разчитат изключително много на подкрепата на публиката си, но България е по-класният отбор и въпреки кадровите проблеми, ще заложим на успех на нашите момчета.

 

Резултат: Азербайджан - България  1:2