Манчестър Юнайтед постигна много важна победа с 2:1 при гостуването си на Кристъл Палас в среща от 16-ия кръг на Висшата лига, която се игра на ''Селхърст Парк''.

Гостите определено бяха по-добрият отбор на терена и първи поведоха в резултата след попадение на Погба в продължението на първото полувреме.

Все пак обаче Макартър изравни за домакините, но реферът Крейг Поусън сериозно ощети тима на Моуриньо, след като не отсъди чиста дузпа за игра с ръка на Ледли в наказателното поле. Това обаче не обезкуражи гостуващия тим и Ибрахимович в 88-ата минута донесе успеха на своите. 

След този мач Юнайтед е 6-и в класирането с актив от 25 точки, като тимът е на цели 6 точки от четвъртия в таблицата Манчестър Сити. 


Срещата започна добре за гостите и още в 4-ата минута Руни засече едно прилично центриране с глава в наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Няколко минути след това Погба отправи точен удар към вратата от дистанция, но стражът на домакините нямаше проблеми да улови топката.

Определено срещата започна по много добър начин за ''червените дяволи'', които доминираха напълно след началния съдийски сигнал. 

Единственият минус бе, че тимът така и не успяваше да създаде чисти голови ситуации през голяма част от частта.

В 37-ата минута Хенеси трябваше да показва класа, след като по страхотен начин спаси удар на Руни, който бе насочен към горния десен ъгъл.

Пет минути след това стражът на Палас направи ново страхотно спасяване. Той отрази страхотна тупалка на Погба. 

Все пак обаче в продължението на първото полувреме стражът бе безпомощен срещу французина, който откри резутата.

След центриране от фаул Ибра откони топката с гърди към французина, който от малкото наказателно поле не сгреши.

Две минути след почивката Ледли бе на косъм да вкара фантастичен гол, но ударът му премина на сантиметри покрай страничната греда.

През следващите минути феновете на Юнайтед продължиха да дразнят играчите и феновете на домакините, след като скандираха името на Ерик Кантона, който с кунг-фу удар зашемети привърженик на Кристъл Палас преди години. 

В 63-ата минута Макартър от нищото отправи фантастичен удар от 25 метра, който се виждаше как ще влети във вратата на Юнайтед, но Де Хеа някак си успя да избие топката над напречната греда с прекрасно спасяване. 

За съжаление на гостите именно Макартър успя да изравни само три минути след това. Toй бе изведен с феноменален пас, с пета, от Дилейни сам срещу вратаря и не сгреши. 

В 70-ата минута Руни по страхотен начин отправи удар насочен към горния ляв ъгъл и понечи да отпразнува попадение, но такова всъщност нямаше, тъй като Хенеси по фантастичен начин се намеси в поседния момент.

Малко след това реферът спести чиста дузпа за Юнайтед, след като Ледли игра с ръка в наказателното поле, но ситуацията бе подмината с лекота. 

В 79-ата минута Хенеси направи още едно страхотно спасяване, след като с крак изби много коварен удар на Лингард и изчисти топката в корнер. 

В 88-ата минута Ибра донесе успеха на своите. Погба го изведе прекрасно в наказателното поле и от няколко метра технично насочи топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2 

0:1 Погба 45
1:1 Макартър 63
1:2 Ибрахимович 88

Кристъл Палас: Хенеси, Дилейни, Дан, Кели, Уорд, Кабай, Фламини (46 - Ледли), Лий, Макартър, Заха, Бентеке 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Джоунс, Бейи (52 - Дармиан), Карик, Мата (73 - Лингард), Блинд, Ерера, Погба, Ибрахимович, Руни (80 - Рашфорд)