Доскорошният любимец на феновете на Лацио Ернанес вече е персона нон грата на “Олимпико”. Бразилецът вкара два гола за победата на Интер с 2:1 като гост в Рим в повече от интересен двубой. 

“Орлите”, които водят ожесточена битка да останат в тройката, поведоха рано-рано с гол на Кандрева, но в средата на първото полувреме останаха с човек по-малко заради червения картон на Маурисио. Ернанес пък вкара от фаул за 1:1 и заради радостта си след гола получи куп освирквания от трибуните. И за да бъде драмата пълна, през втората  част домакините останаха с 9 човека, след като Маркети съсече Икарди в наказателното си поле. Резервата Бериша обаче отрази удара на Икарди от дузпата и остави някакви шансове за тима си. Всичко това до 84-та минута, когато Ернанес вкара втори гол и донесе така ценната победа на Интер. 

“Нерадзурите”, които пък водят битка за класиране в Лига Европа, остават на седмото място, само на три точки от 5-ия Фиорентина. Лацио пък не успя да се възползва от грешната стъпка на Рома вчера и загубата с 1:2 от Милан и остана на трето място с 63 точки, една по-малко от “вълците”. Римските отбори обаче са поставени под напрежение от четвъртия Наполи, който има 60 точки. 

___________________________________________________________________________________________________________

Мачът почна по перфектен начин за Лацио. Още в осмата минута “орлите” поведоха след гол на Антонио Кандрева, който се разписа след хубаво подаване на Фелипе Андерсон. Кандрева не остави никакви шансове на Ханданович с шестия си гол в последните 7 домакински мача на Лацио. 

Домакините продължиха с по-добрата си игра и в следващите минути бяха близо до втори гол. Клозе и Маури обаче пропуснаха един след друг от чисти позиции. 

Всичко се промени в 24-та минута. Родриго Паласио бе изведен зад защитата на Лацио и беше фаулиран от Маурисио на границата на наказателното поле. Главният рефер не се поколеба и извади директен червен картон на Маурисио. При последвалото изпълнение на свободния удар Ернандес смълча трибуните с хубав шут с левачката. Бразилецът смълча бившите си съотборници, докато Маркети се разправяше с рефера заради това, че по време на изстреля Гари Медел му пречеше на видимостта. 

Ернанес отпразнува със салто гола си, което подразни феновете на Лацио и до края на срещата при всеки досег на бразилеца до топката, той получаваше мощни освирквания. По-интересен обаче бе друг момент - Ернанес вкара и в двата си мача досега срещу Лацио - като и двата двубоя бяха на 10 май (2014 и 2015 г.)

Последва натиск на Интер, но пропуски пред вратата на домакините направиха Родриго Паласио и Фреди Гуарин. Лацио пък отговори с хубав удар на фаул на Лукас Билия, избит от Ханданович над гредата. 

Второто полувреме започна с лек домакински натиск, след който гостите от Интер постепенно започнаха да се настаняват в противниковата половина. Въпреки това именно Лацио създаде първото чисто положение. В 59-та минута Кандрева разсече защитата на “нерадзурите” с хитър пас, който изведе Мирослав Клозе сам срещу Ханданович. Стражът на Интер обаче спаси. 

Само две минути по-късно ситуацията на Лацио изглеждаше безнадеждна. Ернанес изведе Маурисио Икарди сам срещу Маркети. Аржентинецът чукна топката встрани и след контакт с Маркети се строполи на тревата. Последва дузпа и нов червен картон - този път за вратаря на Лацио. Резервният вратар Бериша обаче спаси удара на Икарди и запази шансовете на тима си. 

До края на срещата Интер натисна, но така и не създаде реални голови положения. Късмета си опитаха Подолски и Икарди. Бърза контраатака на Лацио пък бе спряна от несъществуваща засада, в момент, в който Кандрева оставаше сам срещу Ханданович. 

И когато не се виждаше как Интер ще стигне до победата, в 84-та минута Ернанес се отскубна от защитата на домакините и с удар по диагонала направи 2:1.

Лацио - Интер 1:2

1:0 Антонио Кандрева (3) 

1:1 Ернанес (26)

2:1 Ернанес (84)

Лацио: Маркети, Баста, Маурисио, Сиани, Раду, Билия, Пароло, Кандрева (77 - Кейта), Маури (28 - Браафхайд), Фелипе Андерсон, Клозе (62 - Бериша)

Интер: Ханданович, Д' Амброзио (68 - Нагатомо), Ранокия, Видич, Жеан Жезус, Ковачич, Медел, Гуарин (46 - Подолски), Ернанеш, Паласио, Икарди