Мениджърът на Левски Георги Иванов категорично обяви, че отборът му не участва в черно тото и това го правят малките клубове.

Той даде интервю в предаването "Спортна треска" по БНТ и говори по най-различни теми.

"Надявам се акцията срещу черното тото да доведе до резултати, ако има виновни, нека те да си понесат наказанията. Чета по вестниците за Камбуров, Котев и Тунчев, познавам тези играчи, с някои съм работил, примерно с Киро (Котев) една година в Черно море и специално за него мога да кажа, че е един професионалист и достоен човек и не вярвам на това нещо.

"Убеден съм, че Левски не участва в такива неща и всички футболисти, които са минали през Левски, няма шанс да правят такива истории. За мен това са по-малките клубове, които се издържат чрез черно тото и футболисти, които не получават редовно заплатите си”, заяви Гонзо в предаването „Спортна треска” на БНТ.

"Той призова държавните органи този път да разплетат докрай корупционните схеми в родния футбол, а всеки футболист, който се осмели да участва в такива, да бъде наказван доживот.

"За да се изчисти българският футбол от такива елементи, които манипулират мачове и най-лошото – в юношеските и младежките групи, което е голям проблем, държавата трябва да стигне този път до края, за да може един път завинаги да знаят, че ако участват в такива неща и бъдат хванати, изцяло приключват с футбола.

"Най-лошото е, че ако се докаже за тези футболисти, те имат имена, които градят през годините и това слага едно петно върху цялата им кариера. По-добре да се стигне до един такъв инцидент и да бъдат хванати и разследвани хора и да се бръкне дълбоко в раната, отколкото всички да говорим, че има такива неща и никой не да взима никакви решения”.

Гонзо похвали Тодор Батков и управлението му, но изрази надежда, че ще се намери някой, който да помага на адвоката.

"Левски има сериозен бюджет и когато един човек само дава пари е много трудно да даваш по 400-500 000 лева всеки месец. На Тодор Батков му е трудно и се надявам да намерим хора, които да дърпат каруцата заедно с него. Той 11 години е бил коректен, сега има затруднения, но съм убеден, че ще направи всичко възможно да стабилизира клуба и поне да останем на това ниво, а не да тръгваме назад, ако не може да надградим.

"Левски на всички други нива – администрация, ДЮШ, има дисциплина. Много е трудно сам човек да се справя. Това, което прави Тодор Батков, е похвално. Не съм помагал аз с пари, изцяло финансирането е от Тодор Батков”, коментира Георги Иванов.

Той не скри, че свиването на бюджета се отразява и на селекцията.

"В края на май намалихме бюджета, заплатите се свиха с 40%. Когато финансовите параметри в клуба са намалени е много трудно да намираш качествени играчи за малко пари, но смятам, че не сме сбъркали с футболистите, които сме взели. Клубът в момента не е добре финансово. Надявам се собственикът да направи всичко възможно да го стабилизира”.

Херо все още е актуалният вариант за нов треньор от Нова година.

"Не съм мислим за „Б” вариант, ако Херо не се съгласи да поеме Левски. Затова и още нямаме план за подготовка, първо трябва да имаме треньор, за да може той да си каже изискванията, условията, кои играчи, как, къде да се ходи, къде да се играят контроли, колко контроли. Не съм мислил за вариант аз да продължа да съм треньор. Най-важно е първо да затворим темата Димитър Димитров, после ще мислим за друго. Аз още се надявам Херо да стане треньор на Левски и не съм отписал този вариант”.

Гонзо вижда израстване в играта на „сините”, които няма да променят плана за поетапно развитие на клуба.

"Не успяхме да направим силна серия след победата над Лудогорец. В последните мачове имаме израстване в игрови план, но резултатите не са ни добри. Още като се върнах в Левски казах, че имаме няколко етапа, на които трябва да се развиваме. Първи етап – да съберем отбор, на базата на този отбор да преценим кои хора и колко хора ще ни трябват за зимата, за да подсилим отбора и евентуално вече лятото завършим отбора, за да се представим достойно, ако се класираме за евротурнирите. Това са етапите”.

Той не скри, че в толкова трудна ситуация едва ли би работил след време.

"Още съм млад и имам желание да се боря с трудностите. Може би след 10 години не бих работил в такава ситуация, но съм свикнал с трудностите и не очаквам всичко да ми е леко”.