Треньорът на Рома Руди Гарсия планира да направи някои промени в състава за предстоящия мач от междинния кръг в Серия "А" срещу един от фаворитите за изпадане Чезена.

За това намекна самият той на пресконференцията преди срещата, като медиите на Апенините очакват играчи, които рядко получават шансове за изява, като Салих Учан и Леандро Паредес да се появят на терена утре.

Рома е домакин в утрешния си мач, а след това пред отбора предстоят двубои срещу Наполи и Байерн Мюнхен.

"Не знам, дали би било добра идея Учан и Паредес да играят срещу Ювентус, Сити или Сампдория. Не мисля обаче така", обяви Гарсия на пресконференцията преди мача.

"Паредес се справи много добре по време на предсезонната подготовка, но при Учан ситуацията е различна, тъй като той имаше проблеми както с контузия, така и с местния език".

"Мисля обаче, че тези две млади момчета постепенно израстват, защото те тренират с големи имена. Ако има възможност да ги пусна  на терена с удоволствие ще го направя", каза още той, като отговори на въпрос защо не дава шанс на двамата.


За ситуацията с контузените играчи той каза следното: "Майкон е много по-добре. Той е с възпалено коляно, което го извади от игра за последните два мача, а също ще бъде аут и за утрешния мач, но се надявам да се върне в събота".

"По принцип играчите, които се завръщат на терена след отсъствие, играят силно в мача при завръщането си, но след това не толкова. Винаги е било така. Например Стротман и Кастан могат да се завърнат ударно на терена - с много силен мач, а след това да не се представят на такова ниво", каза още той.

Последните двама обаче все още не са готови за игра.