Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на US Open, след като постигна очаквана победа над Анди Мъри със 7:6(1), 6:7(1), 6:2, 6:4.

Това е осми пореден 1/2-финал за сърбина на турнира, както и сблъсък номер 21 между двамата топ играчи.

Мачът бе изключително добър за Джокера, който показа, че с намира в доста добра форма, след като преди старта на турнира в Ню Йорк имаше проблеми.

Мъри поведе с пробив в първия сет още в първия гейм, но Ноле успя да го върне веднага. След това стигна до пробив за 3:1 гейма, който обаче бе върнат в седмия гейм от британеца.

В тайбрека Ноле даде само точка на противника си и така поведе със сет аванс. Във втория сет Джоко проби в третия гейм, а след това поведе с 3:1 гейма след затвърждаване на пробива си.

Мъри обаче върна пробива и изравни геймовете за 3:3, след което двамата си размениха по още един пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек в който този път британецът даде само точка на противника си.

Третият сет обаче бе категорично по-добър за Джокович, който с два пробива - в четвъртия и осмия гейм, стигна до успеха в него. В четвъртия сет световният номер 1 проби при 5:4 в своя полза и така стигна до победата.

Следващият противник на Ноле е японецът Кеи Нишикори, който постигна героична победа над Стан Вавринка.