Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че не иска заместник на контузения Тиаго Алкантара, който получи усложнения в коляното. В същото време испанецът последва примера на колегата си Юрген Клоп и също се разграничи от напрежението между изпълнителните директори на двата клуба Карл-Хайнц Румениге и Ханс-Йоахим Вацке.

"Тиаго Алкантара ще се върне. Надявам се това да бъде колкото се може по-скоро. Тиаго е боец, животно. Когато коляното му е добре, той ще се завърне. Но това трябва да се прецени от медицинския екип. Нямаме нужда от нови футболисти", сподели Пеп Гуардиола на днешната пресконференция.

"Не, не, не съм говорил с шефовете за Марко Ройс. Той е футболист на Борусия Дортмунд. А и ние имаме осем нападатели в момента. Това е много. Конфликтът между шефовете на Байерн и Дортмунд не е моята тема. Мен ме интересува това, което става на терена."

"Борусия е супер-супер отбор на контраатака. Играчите на този отбор се познават много добре. Треньорът Юрген Клоп е там от доста време и е направил много силен отбор. Играем за първи трофей през сезона. Няма финал, който да бъде просто проверка. Искаме да спечелим. Преди година загубихме тук с 2:4, но сега познавам по-добре съперника и неговия треньор."

"В понеделник отмених едно от заниманията, защото играчите бяха много уморени заради пътуването от САЩ и представянето им на нашия стадион след това. Бяха уморени не само физически, но и психически. Все пак нашата целта е тренировката да бъде качествена."

"Мачът утре ще бъде специален за Роберт Левандовски, защото той изкара много години в Борусия. Но Левандовски е интелигентен и опитен. Рано или късно това се случва, това е нещо нормално в живота. Големите играчи винаги могат да се приспособят на новото място."

"Много съм изненадан от това колко добър е Бернат и колко бързо се приспособи. Не трябва да забравяме колко дълго време Холгер Бадщубер беше извън терените. Радвам се, защото той може да играе във всеки мач. Срещу сборния отбор на Мейджър сокър лигата не искахме да рискуваме заради изкуствената трева. Той ще играе и ще ни помага стъпка по стъпка."

"По време на финала за купата на Германия успявахме да контролираме добре атаките на Дортмунд с трима в защита, но не играхме много впечатляващо. За сметка на това играхме със сърце. Моите играчи познават отлично схемата с четирима в отбрана. По време на подготовката опитахме с трима отзад. Но сезонът още не е започнал. Много е рано, за да показваме най-доброто на което сме способни. Някои играчи са тренирали по-малко от други."

"Том Щарке ще бъде част от групата за мача в Дортмунд, Пепе Рейна остава в Мюнхен. Щарке направи добра подготовка. Мануел Нойер също ще бъде с нас. Кой ще бъде титуляр? Трябва да говоря с Мануел кой вратар ще започне от самото начало."

"След 14 часа ще тренираме отново и едва тогава ще реша кой е в състояние да играе. това важи и за световните шампиони, които се присъединиха по-късно към отбора. Няма да взимаме нови играчи, все пак очакваме завръщането на Франк Рибери, Тиаго Алкантара и Рафиня. В момента имаме само 8-9 футболисти в добра форма. Но това е нормално веднага след световното първенство, в което си имал осем твои играчи на полуфиналите", добави Пеп.