Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че Ливърпул му е причинил болка по време на вчерашната проверка между двата тима. "Мърсисайдци" надиграха "жълто-черните" и спечелиха категорично с 4:0.

"За нас Ливърпул се оказа грешният съперник, който нацелихме в грешния ден. При първите два гола не се защитавахме добре", започна Клоп пред вестник "Рур Нахрихтен".

"При първият гол позволихме на съперника да има много свободно пространство, а при втория голизпуснахме противника от поглед. Не можеш да оставяш футболист на противника необезпокоявано при статично положение."

"Във всяко едно отношение бяхме назад. Ножицата се разтваряше и затова ни заболя наистина много. Когато допускаш такива грешки срещу съперник като Ливърпул, тогава губиш. В противен случай нещо не е както трябва. От тази гледна точка загубата е логична."

"До момента нашата лятна подготовка вървеше без проблеми. Затова сега изобщо не съм неблагодарен, че се появиха такива. Ние можем да работим върху тях преди мача за суперкупата в сряда. Отново ще напипаме ритъма си и свежестта в играта ни ще се завърне."

"Невен Суботич не влезе в игра заради аддукторите. Искаше да се появи в игра през второто полувреме, но аз не исках да рискувам. Не е станало нищо драматично", добави Клоп.