Манчестър Юнайтед се класира на финала на тазгодишното издание на Чемпиънс къп, след като победи с 3:1 Реал Мадрид в последния си мач от група А на надпреварата. Мачът се игра пред рекордните за САЩ 109 000 зрители на стадиона в Мичиган. 

Червените дяволи се нуждаеха само от равенство, за да стигнат до финала на надпреварата, докато Реал нямаше никакви шансове да играе за трофея. Юнайтед ще срещне големия съперник Ливърпул на финала в понеделник.

Ашли Йънг вкара два гола за англичаните, а един добави Хавиер Ернандес. Попадението за Реал беше дело на Гарет Бейл от дузпа. В игра за Реал влезе след почивката Кристияно Роналдо, който до сега се подготвяше по индивидуален план след световното първенство.

За Реал пък не стартираха Хамес Родригес, Карим Бензема и Кристияно Роналдо, като португалеца влезе след паузата. Мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал заложи на схема 3-5-2 с Джоунс, Кийн и Еванс в отбрана, Руни и Уелбек в атака. Червените дяволи изиграха перфектно първо полувреме, в което блесна Ашли Йънг. 

Той откри резултата в 20-ата минута с прекрасно изработен гол. Атаката започна от Валенсия, който намери Флечър. Той подане на Руни, който отклони с пета към Уелбек и последва пас за свободния Йънг включил се от лявото крило, за да вкара във вратата - 1:0.

Само седем минути след това Реал изравни с първата си атака в мача. Гарет Бейл бе съборен в наказателното поле от Майкъл Кийн и съдията отсъди дузпа. Самият уелсец изпълни точно и не остави шансове на вратаря Де Хея. 

Юнайтед обаче играеше много по-добре и заслужено се оттегли на почивка с аванс. В 37-ата минута Йънг вкара втория си гол в мача. Първоначално попадението бе записано на Руни, след като Йънг преодоля Арбелоа и направи прострелно центриране. Руни се хвърли, но не игра с топката и тя влезе в мрежата на Касияс. 

През второто полувреме Реал заигра малко по-добре и имаше своите положения. Двамата треньори направиха много смени. Дори Кристияно Роналдо записа първи минути в подготовката това лято, като влезе на мястото на Арбелоа в 73-ата минута. А преди ден Анчелоти обяви, че този мач е твърде рано, за да се завърне Роналдо в игра.

В 79-ата минута обаче Юнайтед вкара трети гол. Кагава пусна добре към Ернандес, който се измъкна от Пепе и с хубав удар с глава не остави шанс на Касияс.

В крайна сметка Юнайтед спечели всичките си четири мача на американска земя до момента. Реал пък загуби два от трите си мача зад океана. Червените дяволи ще срещнат на финала на Чемпиънс къп местния съперник Ливърпул.

МАНЧЕСТЪР ЮН - РЕАЛ М 3:1

1:0 Йънг 20

1:1 Бейл 27 дузпа

2:1 Йънг 37

3:1 Ернандес 79

МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хея, Кийн, Джоунс, Еванс (46 Блекет), Валенсия (51 Лингард), Ерера (46 Клевърли), Флечър, Йънг (46 Шоу), Мата (51 Кагава), Руни (61 Ернандес), Уелбек (61 Заха)

РЕАЛ М: Касияс, Арбелоа (73 Роналдо), Пепе, Рамос, Начо, Карвахал, Ияраменди, Чаби Алонсо (55 Раул Томас), Модрич, Бейл, Иско