Решението на Филип Лам да се откаже от националния отбор на Германия изненада част от ръководителите и легендите на Байерн Мюнхен.

Още по темата

 

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге заяви: "Няма по-добър момент за оттегляне от този, в който си станал световен шампион. Но за националния отбор няма да е лесно да замени човека, футболиста и капитана Лам".

Спортният директор Матиас Замер: "Това е една доста изненадваща новина за националния отбор и за всички германски фенове. Но Филип Лам е усетил, че това решение е най-правилното и ние трябва да покажем респект към него".

Легендарният вратар Сеп Майер: "Рзбира се, че останах изненадан. Филип изигра силно световно първенство и спечели титлата. Навярно вече му е достатъчно. Като че ли е малко рано да се отказва на 30-годишна възраст. Но всички казват, че в националния отбор трябва да се откажеш на върха. Какво повече може да иска Лам?"

Франц "Буле" Рот: "Нямам представа дали не се е случило нещо. Не мога да проумея, той е световен шампион и можеше да играе поне още няколко години на високо ниво. За мен е загадка защо Лам се отказа от националния отбор".