Само преди дни Борусия Дортмунд осъществи една от най-големите сделки в историята си, обвързвайки се до 2025 година с генералния си спонсор "Евоник", който купи и над 9% от акциите на клуба.

Още по темата

 

Според престижния германски икономически вестник "Ханделсблат" още един партньор на Борусия ще се обвърже дългосрочно с клуба. Става дума за концерна за спортни стоки "Пума", който осигурява екипировката на германския вицешампион.

Изданието твърди, че "Пума" също ще закупи акции на Борусия Дортмунд, като това ще бъде поредното увеличаване на капитала.

Както е известно, акционер в конкурента на дортмундци Байерн е големият конкурент на "Пума" на пазара - "Адидас".

Има голяма вероятност сделката да бъде финализирана още преди началото на сезона. Изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке никога не е крил желанието си клубът да се обвързва в дългосрочен план с партньори, които вече са доказали своята лоялност.

В началото на месеца пък Борусия бе близо до договор с най-голямата търговка банка в Европа "Дойче банк", но двете страни не се споразумяха за цената на акциите.

Сделката на клуба с химическия гигант "Евоник" вече осигури финансова стабилност за следващите няколко години, за да може Борусия да се бетонира занапред като втора сила в германския футбол.