Манчестър Юнайтед остави зад себе си един от най-срамните сезони в новата си история, но пък клубът може да се похвали, че в момента разполага с най-много голмайстори на Мондиал 2014.

Цели шестима футболисти на "червените дяволи" са разплаквали противниковите вратари поне веднъж на световното първенство по футбол в Бразилия към този момент.

Това са Робин ван Перси (3 гола), Маруан Фелаини, Уейн Руни, Нани, Хуан Мата и Хавиер Ернандес. Шестимата снайперисти имат общо 8 попадения и по този начин Юнайтед се намира на трета позиция по брой отбелязани попадения в импровизираната класация.

На върха остава Байерн Мюнхен с общо 12 гола, реализирани от петима футболисти - Томас Мюлер (3 гола), Ариен Робен (3 гола), Джердан Шакири (3 гола), Марио Манджукич (2 гола) и Марио Гьотце.

На втора позиция е Барселона с общо 9 попадения, реализирани само от трима стрелци. Това са лидерите в листата на голмайсторите на мондиала Неймар и Лионел Меси (по четири попадения) и чилиецът Алексис Санчес, който има един гол на сметката си.

Четвъртата позиция си разделят европейският първенец Реал Мадрид и португалският Порто, с по четири попадения.

Бундеслигата и английската Висша лига си делят върха сред най-резултатните първенства на световното. По 25 играчи от двата шампионата са се разписвали в Бразилия. Испанската Ла Лига има 19 реализатори до момента.