Франк Рибери е играч №1 в Европа за сезон 2012/13. Това определиха журналистите от асоциацията на най-големите спортни медии в Европа. Крилото на Байерн получи най-много гласове в анкетата, която се провежда всяка година по време на жребия за Шампионската лига.

Рибери спечели требъл с Байерн през миналия сезон и благодарение на това изпревари в анкетата другите двама претенденти - Лео Меси и Кристияно Роналдо. Португалецът дори не присъства на церемонията.

"Много съм щастлив. Индивидуалните награди са прекрасни, но те идват само след като си спечелил нещо значимо с клуба си. Ще опитам да продължа да играя на ниво и да помагам на Байерн", заяви Рибери.

Французинът говори за триумфа в Шампионската лига през май в Англия и за предстоящата Суперкупа на Европа срещу Челси. Мачът е утре в Прага.

"От много време очаквахме този трофей. Беше хубаво, че го спечелихме на стадион като Уембли. Байерн заслужаваше тази купа и всички сме доволни".

"Срещу Челси няма да търсим отмъшение за финала през 2012 г. Със сигурност трудно е да се забрави онази загуба, но този мач е друг и различен. Играем срещу много силен отбор като Челси и ще опитаме да спечелим", допълни Рибери.