Младият вратар на Милан Джанлуиджи Донарума разкри интересни подробности за себе си в интервю за списание „7 Кориере“. 18-годишният талант има фобия от летенето със самолет, предпочитал да играе тенис и имал за идол необичаен човек.

„Брат ми беше моят герой. Той винаги е бил пример за подражание и продължава да е такъв“,каза Донарума. По-големият му брат Алфредо също е професионален вратар, който мина през академията на Милан, а в момента играе за Салернитана от Серия Б.

„Когато видя противников играч да стреля към не, се опитвам да се направя достатъчно голям и да им внуша, че вратата зад мен е много малка. Голямата ми мечта е да играя за националния отбор на Италия. След дебюта ми ядох паста без доматен сос, както ми препоръча брат ми.

За съжаление съм отделен от семейството си и прекарвам повечето си време сам. Часове наред играя видео игри, но първо си пиша домашните. Исках да стана тенисист, но може би ще постигна това в друг живот“, каза Донарума.

Младокът беше запитан дали е изпитвал страх, когато дебютира за Милан едва 16-годишен. „Страх ме е да летя със самолет. Но това е нормално, но мисля, че и това започва да се променя“, отсече Джиджио.