Милан постигна първа победа на „Сан Сиро” от два месеца, след като се наложи с 2:0 над Наполи в двубой от 15-ия кръг на Серия А. 

Последният триумф на Росонерите у дома бе на 4 октомври срещу Киево, след което тимът направи равенства с Фиорентино и Интер, а между тях падна от Палермо. 

Хората на Пипо Индзаги се оказаха по-ефективни и с по един гол в началото на първото и второто полувреме, стигнаха до успеха. Така те имат 24 точки, колкото и южняците, като и двата състава на 2 точки от Топ 4. 

За домакините имаше само една промяна от загубата срещу Дженоа, като Андреа Поли замени Стефан Ел Шаарауи. За гостите се завърнаха Игуаин, Де Гузман и Раул Албиол, които пропуснаха мача от Лига Европа. Инлер и Хамшик останаха на пейката. 

Началото бе перфектно за Росонерите, които поведоха в 6-ата минута. Тогава Бонавентура подаде на Менес, който демонстрира отлична скорост, след което стреля точно, а топката се отби от гредата преди да спре в мрежата. 

Това даде самочувствие на домакините, които установиха контрол върху мача в следващите минути, в които Наполи рядко успяваше да задържи топката. В средата на полувремето обаче южняците се окопитиха и в 22-ата минута притесниха Милан. 

Удари на Давид Лопес и Кайехон бяха точни, но право в ръцете на Диего Лопес, който изби. Малко след това отново Кайехон стреля по диагонала, но вратарят на домакините успя да улови, след като не допусна и Игуаин да направи добавка. 

Милан отговори с неточен шут на Бонавентура, след като мачът стана двуостър. В 34-ата минута Хонда изведе отлично Поли зад отбраната на гостите, той смени посокота и с левия крак потърси далечния ъгъл, но топката премина покрай вратата. 

В един момент дъждът стана доста силен, което предполагаше и повече удари, така че вратарите трябваше да внимават. Кайехон за пореден път опита късмета си, но Лопес се справи. Малко преди почивката Мексес отклони удар на Игуаин и за късмет на французина топката премина от външната страна на гредата. 

Втората част обаче отново започна добре за Милан, както и първата. В 52-ата минута Армеро получи твърде много време, за да центрира прецизно отляво, а Бонавентура бе оставен абсолютно сам във вратарското поле, за да вкара с удар с глава и да направи 2:0. 
 
След това домакините продължиха да бъдат опасни на контраатака, като Хонда и Монтоливо бяха поредните, които опитаха късмета си. След това и Менес се освободи от Албиол, за да стреля, но Кулибали успя да избие над гредата. 

Наполи отново имаше проблеми по отношение на креативността, с което улесни сериозно домакините. Влизането на Хамшик и на Дуван Сапата не донесе очаквания от Рафаел Бенитес ефект. 

В 78-ата минута все пак влезлите от пейката Гаргано и Сапата комбинираха, за да бъде пратена топката към Игуаин, които стреля от въздуха, но покрай целта. Натискът на гостите стана хаотичен и това улесни отбраната на Милан. 

В 87-ата минута гостите все пак можеха да направят финала интересен, след като Игуаин шутира от 20 метра и топката се насочи към дълечния ъгъл, но вратарят Диего Лопес направи отлично спасяване, за да гарантира сухата мрежа на отбора си. 

Милан – Наполи    2:0

1:0    Менес 6
2:0    Бонавентура 52

Милан: Лопес, Бонера, Мексес, Рами (66 К. Сапата), Армеро, Поли (77 Мунтари), Де Йонг, Монтоливо (86 Есиен), Хонда, Менес, Бонавентура
Наполи: Кабрал, Место, Албиол, Кулибали, Гулам, Жоржиньо (61 Хамшик), Лопес, Кайехон, Де Гузман (77 Гаргано), Мертенс (72 Д. Сапата), Игуаин