Нападателят на Милан Робиньо заяви, че с настоящите шефове на Сантос е невъзможно да се преговаря. По този начин 29-годишният футболист отвърна на обвиненията, че изискванията му, за да се върне в Бразилия, са били твърде високи.

"Както твърдят от Сантос, цената ми бе висока и от Милан нямаха намерение да я намалят. Що се отнася до моите лични условия обаче, аз бях готов да се откажа от 35 процента от своята заплата, за да мога отново да играя за Сантос", написа Робиньо в изявление на официалната си интернет страница.

Преди това от бразилския клуб бяха коментирали, че състезателят е поискал комисионни за баща си и адвоката си, а и е пожелал да му бъде нает личен наставник.

Заради тези изисквания, за които от Сантос казват, че са прекалено големи, Робиньо няма да се завърне в състава, за който е постигнал най-добрите показатели в своята кариера. За трикратния носител на Копа Либертадорес Робиньо е взел участие в общо двеста и тринадесет срещи, като е отбелязал деветдесет и четири попадения.